Posts

Showing posts from 2011

politik

penyokong yg terlalu taksub kpd seseorang pemimpin ni,kentut pemimpin tu pun dia kata wangi,harum mcm bau perfume.

ilmu agama dh ada,tp bila taksub sngt,sorry to say bro,mung mmg bodo kepa,supo xajin blaja ilmu agamo.

mak cik

mak cik yg berasal dr johor dgn anak perempuan dia.
cantik jugok la,diorg on the way ke jeddah klu xsilap.
sblum flight bertolak,org lain tngh sibuk cari seat masing2,
si anak ni cuba ambil gmbr mereka berdua,tp gmbr xcantik katanya.
dia pun ckp la,"mak sruh la org sblh mak tlg ambilkn gmbr kita"
gua dh menggelabah,
senyum2 sbb malu,tlg juga ambil gmbr diorg.
malangnya,gmbr yg diambil lg teruk.haha
sbnrnya time tu aku tergigil gigil sbb,xpernah berhadapan dgn situasi, mcm tu.

anak mak cik tu bkl doktor.oh tidak,nein danke!

Edit n tidak

Image
Image

angka dan abjad

knp 'a,b,c' atau abjad digunakn untuk pembacaan dan penulisan.
manakala '1,2,3,,,' hanya digunakan dalam ilmu kira kira(matematik).

klulah org yg decide definisi@penggunaan perkara yg aku sebutkn di atas tu sebaliknya,aku msih trfikir,mcm mana nk tulis nama aku agaknya?

mungkin :

2783782783 = muhd idil farhan

klu dlm matematik plk :

aks + ryu = kzsuo <----> 25 + 39 =64

4834890280359329903772!!
mksudnya,aku dh pening!!

romantik gila

xpercaya klik sini smpai skrg terbyg byg

Bahagia

Begini rasanya "dlm hati ada taman"
Taman skrg berada jauh di sebuah pulau.
Ich hab Sehnsucht nach dir. ((h))

kreatif

Image

Kampung

"sudahlah sy berasal dr kota bharu,kelantan.klu pakai baju kurung lg la nmpk mcm budak kmpung,sy nak somehow nmpk mcm sy drpd metropolitan" --Catriona Ross

Sngt kagum dgn pengakuan dia,

Pakai baju kurung xsemestinya budak kg,
Tp disebabkn trend atau style masa kini,pakai baju ketat,seluar skinny atau legging.
Suka sngt ikut barat.

Bg ambe,org pmpuan pakai baju kurung 3 kali ganda cantik.sekian

28 November 2011

Image
Umur saya 21 tahun,saya xgay,saya ok.
Mama sruh call,tp kelas hbis pkul 5 ptg td bersamaan pkul 12 tngh mlm malaysia,
Bersyukur masih lg bernyawa,msih lg diberi kesempatan untuk hidup.
Terima kasih kawan2 di atas ucapan selamat hari lahir sama ada melalui facebook,khidmat pesanan ringkas dan juga twitter.


Peace,

27 November

Selamat hari lahir kakakku,

apa khabar?

"slm,
apa khbr,
sihat ko?,
gano loni?"

ayat simple,tp sngt bermakna.
i think i'm falling for you
even tngh kijo pun bleh msg tny khbr.
at least,dia ada sdikit masa untuk aku.

tq kakak,ur friend is so so .......

November

Bulan kelahiran,
Tp aku dh xsuka no 28,harap mklum.
No 4 plak skrg.

fake smiles !

She

Caring,understanding, dan lain2.
Terima kasih,

Yg penting anda ada bila gua sedih atau frust menungging.

Sehnsucht nach dir,habe ich immer ((h))

Nasi lemak(gmbr)

Image

Idola

Image
Kanan,dpn sekali.tu la idola aku.

Al hijab

Image
Xlena tidur mlm ni

Lagenda

Johar dh balik malaysia
Skrg cuma tnggl cr kerja je
Antara dua Lagenda steinfurt yg aku smpat kenal dan jumpa,


Sedih rsnya,bilangan pelajar malaysia di steinfurt makin berkurang nmpknya,
lg setahun,mgkin tnggl aku dan tiga org junior.

Sedih,bersedih dan menyedihkan adoi ter ber

Politik

Pakatan Rakyat,
Dap,pkr,pas..
Bila combine je dgn dap n pkr,
Agenda politik dh hmpir serupa.
sori la,klu pas xjoin pakatan rakyat,
Mgkin aku masih sokong.

bn pun bnyk korupsi.
Mmg betul,tp..
Manusia sama je,xkisah parti mana2,
Bila dh ada jawatan tinggi je,
Korupsi la,apa lg.

Yb gaduh sesama sendiri,
Rakyat yg mengundi masih dlm kemiskinan.
Mcm mana nk maju mcm tu

UPSR

tahniah kpd sapo2 hok bleh 5A tu, hok xleh 5A jgn sedih, pmr,spm ado lg.
*teringat result upsr almost 9 tahun doh. frust nungging lps tahu.frust xleh masuk mrsm.
xse ingt doh,frust tlajok dekpong

Spm

Good Luck and all the best untuk adikku Idil Ariff.moga dipermudahkn

Lawa?

Lawa xpenting dil,jnji caring@ ambil berat psl mu. --pesan seniorku

Well of course agama comes first.
Mgkin perwatakan yg dia mksudkan.

Betul juga pesanan tu.

Excited jumpa app blogger,sng update tnp komputer/laptop.

Nasi lemak

Ni bukan movie org cina yg kutuk lagu negaraku lps tu mints maaf,kata xsengaja.

Smpai mati aku xkn support filem org mcm ni.

Dh lama xmakan nasi lemak,sedap sedap sedap!!!

kek coklat daim

Image
voll lecker

Sorok bau budu

best cite ni,
agak lucu bilo ore klate nk ckp luar,
sbb ada loghat tu,

teringat plok masa nk blaja di selangor,
tiap2 hari duk berlatih kecek luar.

contoh: "ko nk pergi mana"
"aku nk keluar sekejap"

tp berlatih dlm hati jah,lawak2.

cite sorok bau budu ni,
mengisahkn ore kelate hok lupa asal usul,
knp nk bangga sngt kecek luar?
klu bleh kecek luar tu kiro maju la?ko gano?

aku pling xsuka,bila ore kelate sndri kecek luar dgn aku,
bajet ore luar,dalam IC 03 jugok.
pooooodddaaaaahhh!!

mcm mana?

apa khabar malaysia?
mama pun duk sebut2 nama si ambiga td,syabas la ambiga, nnt lg bnyk video saya gay,saya okay.
start drpd Bersih smpai la seksualiti merdeka ni, dr awl lagi aku xsuka, aku harap org yg bersemangat waja join Bersih dulu, masih lagi ada semangat yg tinggal untuk halang.
Bersih kot,bersih la sngt

deaktif

sem 3 n sem 4,sem pling susah untuk kos ni, kena kurangkn masa melagho, facebook salah satu, kebarangkalian besar,nk deaktif akaun fb.
bila dh xde fb,bnyk la post di blog ni nnt. hrp2 mcm tu la ye.

pindah

pindah rumah ni agak leceh, internet pun xde kt rumah baru, nk buka fbook pun susah.

Typical

if you really believe in something,keep going after it dont let people get you down.
it's really easy to get discouraged.
bila melayu nk berubah, so so typical.



baju

susah betul nk control nafsu membeli ni, bila sale je,apa lg,serbu la mana2 kedai.
p/s: berjaya hapuskn koreanismus yg ada dlm diri ni, laptop dh bersih drpd drama n movie korea. running man n family outing susah sikit r nk delete. perlukn sedikit masa lg,lps tu,goodbye korea

cite hantu

aku akn tngok cite ni bila ramai2 je, biasanya bila balik malaysia la, tngok dgn adik2, klu sorg2 mcm skrg ni,mmg xkn tngok la, even trailer pun aku xkn tngok
bukan penakut,tp...

Gu

weh la,besar doh dio, bleh doh cari gu tu..
mksudnya--ko ni dh besar,bila nak kahwin?
makin lama,makin ramai org tny. adoi,sy bru 21 makcik,awl lg tu.

so long and good bye

slmt tinggal bachok, kali ni rs sedih smcm je nk tngglkn rumah, tp alhamdullilah sbb dpt braya d malaysia, wlaupun xfull satu bulan syawal.
jumpa lg tahun depan, minta maaf klu ada slh silap.

3 hari

time flies pretty fast only 3 days left, then no more nasi dagang,nasi kerabu,satay and so on.
why does August only have 31 days ?and not 60 days? or maybe 100 days?that's even better. i wish it was true.

9 Ogos

Annyeong Steinfurt, jumpa nnt Bachok,

lg 4 jam

subuh 3 pg, maghrib 9.30 mlm mmg best puasa dlm musim panas ni,

xsbr nk pergi bazar ramadhan, dh setahun lebih dh ni, malas betul nk masak.

lambatnya

senior dh ramai yg balik bercuti, erm,steinfurt ni dh sunyi. tiap2 hari tngok movie,bosan jugak.
ada la dua minggu lg nk balik, xsbr dh ni nk puasa kt sana, ada bazar,makanan sedap,peh.layan beb.

Juvana

awal2 agak menyampah dgn perwatakn botak ni, suka hati mak bapak dia pukul org,bengang aku tngok,
si apek ni pulak kelakar, bgus juga crita ni,

Hadiah

klu org nk bg hadiah,aku mmg xambil, sbb nnt aku kena beli hadiah untuk org tu juga.
tu yg leceh

setan

bapa--dasar anak syaitan
si anak--klu saya syaitan,habis bapanya apa?
bapa--ke sini kamu.brengset!

adus,lucu molek la crito ni, bleh si anak tu jwb mcm tu.

nalin

lg 10 jam 30 minit,
ingt pesanan cikgu mariah,
"cool sngt xelok juga idil"
oo,nalin molek weh lok
oklanaktidurbye!

Simple plan

you say good morning when it's midnight, i miss u so bad,2 more weeks then i'll be home
u= my family
p/s:lirik lagu,bukan tulis sndri.harap maklum

smart baba

Image
syah,que,idil n syakiq.. 3 ore kelate, 1 sek ganu kite.. rsnya ni la gmbr pling smart stkt ni,

sahur

td sahur mkn roti je, lepas tu senior ajak makan sekali, katanya dia pun nk puasa esok.
dia ni mmg peminat steak, dan daging tu mmg 30-40% masak, kiranya xfully cooked la
xkisah la,masak ke tidak, rezeki jgn ditolak,dan mmg sedap.
oknaksmbhygbye!

Sehnsucht

weil ich Sehnsucht nach dir habe,

p/s--jgn tranlsate la klu xse muntoh hijau gak

makan

kt frankfurt ada kedai org cina penang, diorg tahu yg kami ni mkn yg halal je, mmg sedap kuasa lapan belas, sbb kt sini xde pilihan lain dh, kt situ je,haha.
satu lg ada kedai masakan thai, semua halal,kebanyaknya msakan panas, mcm nasi goreng ayam,ayam paprik,semua ada la,
hbis je exam gua nk ke sana,mkn2 sikit dgn Shairani, belajar di negara yg sama,tp xpernah jumpa.
ZZzzZZzzzz~

Kecek luar

ambo ni membesar di kelate, g kuala lumpur dulu pun sekali jah, tahun 1999,mmg happy tlajok, skalo duk tgok kot tv,surat khabar jah klcc,kl tower tu,
lps tu bleh twrn blaja di klang,selangor. selangor gak,sah2 ore kecek luar blako denuh, tigo mnggu sblum hari pndftrn tu, ambo duk terfikir sndri, lagu mana aku nk kecek luar la, susoh kakloh.
ado la tera sekali skalo buat ayat,lps tu kecek kot luar. ayat hok ambo ingt sapa loni. "saya nk keluar sekejap",ilir kea tuh bunyi.
klu org prmpuan,lain kot.sbb dio mudah adapt. duk kl tiga 4 hari,lps tu kecek luar trus doh.
kdg2 term hok beso guno tu tubik jugok, pah lopong sain2 xpehe,haha
cnth..bilo demo masok maggi,rendam dale air panas lamo sngt, pah maggi tu pun jd makin besar la kn?ataupun kmbang klu kot luar
tp ado skali terkeluar perkatae hok beso guno rrumoh.
sain tny,apsal maggi ko lain smcm je aku tngok? ambo jwb la,entah,mcm bekok gitu.(be dalam bekerja bukan be dalam bengong)





demam

lg 6 hari nk exam,
pening kepala,lemah satu bdn
mgkin sbb havent had a proper meal, pkul 3 pg bleh mkn lg, waktu tidur yg berterabur.
cepatlah sembuh,ya Allah

musim panas yg sejuk

betul,musim panas yg sejuk. skrg masih lg summer di jerman, tp suhu skrg 10-15 degree je, skrg ni sepatutnya suhu 25-30 degree,
xfaham betul cuaca kt jerman ni, pagi2 cerah je,so kluar la pakai tshirt, ptg tu hujan,peh.nice la

malaysia vs taiwan

ref gilo penalti, aysik bg penalti je, bengang gua tngok.
ok,94 minit untuk malaysia,
klanakstudybye!

countdown

ore lain merdeka blako doh, duk sedak cuti doh loni, ambo baru nk start exam adik kakok weh,

lg 9 hari nk exam, ado jugok hok start isnin ni, semoga berjaya kwn2
owh,terkerencek luar la plok,
tidur dulu belako,
Slmt mlm,good nicht,gute nacht,bonne nuit,oyasumi,jal ja..
6 bahaso doh tu,kot arab xtau ore wish gano klu malam shj tau,klu slmt mlm tu,ermmmmmm nok tmbh so lg,bhs indonesia
selamat malam pak/bu'
betul ke dok xtahu.haha

yes

summer sale summer sale, baju2 summer ni mmg sesuai pakai kt malaysia,
ohmygod,dh lama xmembeli belah, last time kt regensburg,almost one year already.
Muenster,tnggu gua,lps exam gua smpai sana.

Smart reader

ttbe je,tringt tmpt ni Smart reader nama tmpt tuisyen inggeris, sempat la pergi sebulan lebih, lgpun xde benda nk dibuat lps Spm,
agak menarik la pengalaman kt sini, dlm kelas tu,ada dua org je lelaki,aku n afiq, the rest,semua perempuan.
ok la dua org lelaki,xde la pelik sngt,
paling pahitnya,bila si afiq ni pergi ke mana entah, seminggu(not sure) xdtg kelas. mksudnya aku sorg la lelaki dlm kelas tu.haha
peh,terbaik.gua diam je dlm kelas,xtau nk ckp apa.haha

Clean

bersih,

ada yg sokong, ada yg xsuka,
secara jujurnya,aku mmg xsuka benda2 mcm ni, aku xberminat pun dgn politik, skdr pendapat shj,
klu dh ada provokasi,letak gmbr chin peng semua tu, bnda bagus ke mcm tu?come on,aku pun bljr sejarah bai! bengang sngguh aku dgn org mcm ni, org nk hidup aman damai,



Musim Panas

suhu lebih kurang bachok je,kdg2 lg panas, bachok 30 darjah,kt sini 33 darjah.
org jerman pun dh mencarut2,bila panas mcm ni, yg mencarut biasanya lelaki, klu perempuan pula,masya-Allah,xyah cite. sungguh seksi. dugeun dugeun!
tp kali ni bukan nk bgtau syok tngk org seksi,
bila musim panas tiba,pintu,tingkap semua terbuka,

tidur

dh pkul 4 pg,mata xleh nk tutup lg, xmengantuk langsung,
nsb baik xtidur dlm kelas.tidur 3 jam je smlm, ada lg 3 jam,qada namanya.
selamat mlm

mood bengang,

manusia zaman skrng

bangang betul org mcm ni, xpsl2 bayi tu kena buang.
sumber- sinar harian kelantan.
sinar harian ni bgus juga,at least aku tahu apa yg berlaku di kmpung.

cn blue

banmal song,love light, dua lagu special,
love girl pun bleh thn..

cn blue,semua lagu best2.
inilah effect bila tngok yongseo,we got married. plan awl nk tngok satu episod je dulu, last2 51 epsiodes dlm masa seminggu.haha
sweet x sweet la,exam 3 minggu la dil oi..

malaysia vs lubnan

dua2 gol tu mmg cantik.second gol the best. sblum tamat masa pertama,permainan malaysia mantap gila, passing tepat,through ball pun bnyk, tweet2 member semua duk puji malaysia.
terbaik!

buku

klu kt gmi,hntr buku lmbt kena byr 30 sen per hari,
klu kt sini,dah xde sen2 dh,2 € per hari,damn,mhl mcm apa,
bru je dpt email,yg aku kena byr 4 €,peh melayang mcm tu je,
next time kena lebih alert,bila perlu hantar buku yg dipinjam.


3 minggu lg,exam.lg sebulan lebih untuk balik malaysia
bnyk benda nk dibuat bila balik nnt.

Tschüß Leute,

Malaysia vs Myanmar

lokasi Stadium di Kelantan, mantap la,penyokong pun ramai, baru semangat players nk main.
international friendly match kot, hrp2 next time ada lg perlawanan antarabngsa kt kelantan, aku hny fikir dr segi ekonomi shj, at least membantu la sikit ekonomi kelantan nnt, bila ramai org pergi ke sana.

Mat Saleh covers Jaguh Lima - Dikir Serabut Wehh

Image

bersama haziq dan que

Image
gambar yg ditunggu tunggu, p/s---tu rmbut asli,mmg dr kecik lurus je.haha klik gambar untuk usha rambut sy yg cantik.hehe

rentap 4 gmbr 2

Image
ni team bowling aku, dr kiri--marco(terer,asyik strike je) aku(terer gak,tp selalu masuk longkang la) ijat(awal2 terer,lps tu dh xlarat)

rentap 4 gmbr

Image
ni gmbr batch kitorng yg main bola, jersi batch bleh tahan lawa, duduk dua dari kiri,haha. jeles tngok member semua rmbut pnjg2,style baba

Rentap 4

smlm smpai rumah,update blog skjp, buka fbook,tngok yg mana penting, lepas tu email plak,xde apa2 yg penting.
pkul 10 lebih trus tidur,puas hati. letih gila,main bola lg,bowling lg,
pkul 12 tengahari baru bgun,haha bgun2 je sakit2 badan, tangan pun trasa jugak sakit, menyesal x warm up sebelum main, xpasal2 jalan mcm robot.
bola bowling tu bleh thn jugak berat, smpai tngn pun terasa sakit.haish

Rentap 4

RENTAP ni nama event pelajar2 malaysia di jerman, mcm2 pertandingan ado,bola sepak,bowling,rugbi dan sbgainya,
mcm biasalah,aku main bola je.rugbi dan bowling ni mmg xreti.
pg sabtu tu kitorg main bola,mlm tu ttbe ijat sruh join bowling, team dia xckup org,haha.nsb baik awl2 ijat dh ckp,kita main suka2 je.
first time main bowling habaq hang. nk pegang 'bola' yg ada tiga lubang tu pun aku x tahu,noob ma! dh la berat,bola tu bergerak xsmpai dua meter trus masuk longkang. peh,malu gila.hahaha.tp lepas dua tiga game,not bad juga la. aku rs klu selalu main bowling,bleh menang kot thun depan.haha

nama jerman

tiap kali nk hntr report je,mesti lab partner tny, nk tulis idil farhan rosdi ke? atau farhan bin rosdi? muhamad idil dan farhan Vorname bi forename. rosdi nama ayah--aku bgtau diorg.
diorng secara rasmi bg nama ala2 jerman,
Farhan Rosdi..
guna farhan dgn member @ informal
Herr Rosdi bila formal.

insomnia

plan pkul 12 nk tidur, 2 jam atas katil, cuba nk tutup mata,tp xberjaya. last2 buka twitter,tweet "insomnia is killing me man!'' member2 cepat je reply, diorg pun xleh tidur jgak.hahaha.what a coincidence! subuh pkul 3pg ,habis pkul 5 pg. mmg xtidur la
bhy betul sleeping disorder mcm ni. jom tidur,pening kpala habaq hang.
kenapa asyik celcom je msg aku.knp?

menarik kot

buka2 ym tngok ada org bg satu link, link tu agak menarik la,ada nama luna maya, untuk make sure,tny la si pemberi link ni, "buka la,gosip terkini tu"--balas si pemberi link, owh,gosip rupanya. dgn penuh smngt buka,nk bc gosip luna maya.
terkejut den,kluar gmbr hantu,bukan luna maya, nasib baik bukan kali pertama.

kelakar

Image
terjumpa satu video yg bleh thn menarik, xpernah aku ketawa mcm ni, mmg kelakar betul. diorng ni xleh gelak untuk sehari, tp mcm2 tricks director ,supaya diorng gelak. klu gelak kena rotan.
Image
MOIN(MORGEN) LEUTE!



muenster pun ada laluan mcm ni, klu ada kamera mahal mesti dh beribu2(mayb) gmbr, pening kepala habaq hang Excel macht keinen Spass, wenn ich ehrlich bin.

Excel

buke excellent tp gak microsoft excel tu, noob gilo lah sero,xreti nok guno. berat doh kali ni, report keno pakai excel blako, nok oyap gapo xtau ko sain, bab2 komputer mmg pagi hari lg r ngaku kaloh, mmg reti hok basic2 jah.

cuti

Image
endlich Wochenende. viel zu lernen,viel zu verstehen. keine Sorge Leute, wir glauben an Gott

Jiwo baba

gentle breeze,would you do me a favour? please send my msg to her.
Cun!

facebook

skrg ni adik yg second last pun dh ada fbook, umur baru 8 tahun, suka sngt blajar emoticons tu, buat love la,muka senyum dan lain2.
paling kelakar,bila dia nk log out.
"ongoh,ore nok log aut dh ni"
log out jd log aut.bunyi dh sama,sbb tu la kot.

iklan petronas

sebelum ni ada terfikir,mcm mana klu balik malaysia dua tahun sekali? aku rs aku bleh thn homesick tu, td ttbe terbuka iklan petronas yg psl burung murai tu, peh,buka sekejap je,dgr takbir n tngok suasana mcm tu, xleh thn beb.mmg kena balik.haha. lain mcm betul iklan petronas ni.

gembira

smlm ttbe internet di rumah(jelawat laju semacam),skype clear je,gmbr xsangkut2. puas hati.mcm ni la baru servis yg memuaskan.
lama betul xalami skype yg clear, si Irsyad ni klu tngok gmbr sngkut2,dia trus blah, aku ni duk pnggil2,,"adik,mari dulu,ongoh nok kecek meta".. dia buat xtahu jah.haha.
puas hati betul smlm,skype pun sejam lebih. tnjuk brg2 yg aku beli untuk raya nnt, tnjuk ipod kpd si Irsyad ni,trus excited, dia mmg suka main game dlm ipod ni, Upin Ipin xyah cite,mmg skrip pun dia hafal.haha
puasa pun belum lg,tp brg2 untuk raya dh beli, faham2 la,tahun lepas raya kt jerman. mmg 'best' gila.raya kedua lepak kt rumah,bgun,mkn dan tidur. serius,mmg 'best'

praktikal

praktikal yg dibenci semua org,bukan aku sorg je,org jerman sndri pun xsuka, leceh r benda ni,4 jam berdiri,hidu bau kimia, bila dh siap,pergi check jwpn,tngok slh. mcm gambang je,nk study lg,final dh tnggl sebulan je lg.

jatuh

last time jatuh,bulan 12,time winter. tu pun sbb licin,dh tahu salji tebal,bawa lagi laju2(basikal je),haha sakit xyah cite,mmg pedih jgak lutut n tngn kanan ni,
pg td,sbb nk cepat,lps mandi trus berlari kluar tnds, tnds,faham2 la,lantai msti basah punya, apa lg,'gedebuk' (bunyi org jatuh lbh krg mcm tu la). sakit bedooh..
kluar tnds je,senior tny.."bunyi gapo kuat td dlm tnds"? segan gilo nk jwb..trus blah dgn alasan, 'aku lewat dh ni,ada kelas pkul 2 ptg nnt'..haha

Dalam mihrab cinta

smlm mmg penat,balik2 smbhyg,trus tidur, bgun2,ternmpk status fbook yun, status psl dlm mihrab cinta, sbnrnya mmg dh lama aku cr cite ni, kt youtube ke mana2,mmg xjumpa. bila yun dh bg link mcm tu,apa lg, trus tngok la.
best juga cite indonesia ni, malaysia bila lg?

streamyx

ingtkn guna streamyx ni,bleh la skype tanpa mslh, tnggl hrapan je la,video xclear,dgr pun x, klu berukbang celcom lg la,nok skype mmg xlepas lgsg,
malaysia oh malaysia,
bila nok laju internet ni?bayar mhl jugok,tp slow supo siput babi, sini bayar brape euro je,unlimited,pah laju xyah cite.

virus

kecewa gila,pagi2 lg laptop buat. gua google la mcm mana nk kasi laptop ni elok, yg penting mmg ada virus, delete situ,delete sini,last2 skrin jd hitam je. mmg down thp gambang. duit dh la xde, klu repair kena byr.100 euro baru jumpa juruteknik, belum lg kos baiki.chill la kak!
aiman dan johar,dua2 terlalu celik IT, mmg power la, 4 jam buat kerja repair laptop ni, game kelantan vs selangor mmg xsempat tngok, sedih,sori Lee Rome xleh nk update.
lega,mmg lega.tp bila pikir balik, kes yg sama menimpa gua, bila format laptop,smua bnda hilang, termasuk anime dan filem "Kimi ni Todoke", hari tu baru je amalina sazlan tulis di blog dia , psl nk format laptop smua ni. sbb time tu,dlm hati,"laptop aku ok je". idil idil,haish

kimi ni todoke

Image
sngt2 best cite jepun ni. dh lebih meminati cite jepun,drpd korea. sbnrnya kartun manga je, lps tu jd anime tahun 2010,dh jd filem. mantap2

selamat hari lahir Kio

23,april,2011. dh masuk 9 tahun, awl2 pg dh call rumah, jumpa ogos nnt. duit xmasuk lg,nk beli hadiah pun xleh.haish. sabo je la

tulips

Image
khas untuk peminat2 tulip.haha. mls nk upload bnyk2, nk tngok gmbr2 tulip yg lain,usha di facebook gua ye.

nnikoh

Pok cik A -- "demo bini doh ko?"-tny pok cik ni Ambo--"biar betul pok cik ni,tny soalae lagu ni"-kecek dale hati. "ma,pok cik tu tny ore nikoh doh ke dok lg ko td?"-nok make sure dgn ma ambo jah.takut saloh dgr.pah klu salah jwb malu plok. Mama--ho,dio tny nikoh doh ko? Ambo--dgn pening xtahu bkpo pok cik ni tny gini,ambo jwb la, "eh,dok eh.ambo blaja jah sano,tp dok nikoh lg"
mmg suko selok la lepas tu satu kluarga.ingtkan ore tny ore pmpuan jah soale nikoh ni. pok cik tu nok kenalkn cucu dio ko ambo bakali.bahaya soale lagu ni, ado ore tny,bilo nok nikoh? jwpn aku senang jah,nok menikmati hidup bujang bia puah. sedak kot hidup bujang ni.nikoh letok tepi dulu

bbq di Enschede,Belanda

kitorg dpt jemputan ke sana.bbq biasa2 je. mcm2 ada.daging kambing,lembu dan ayam. akak tu mmg pndai betul marinade,sedap plak rsnya, buah-buahan kt Enschede ni mmg murah gila, terkejut tngok harga anggur yg dijual 2.50 euro untuk 2 kilo. klu di jerman,harga sekilo dh 3,00 euro. apa lg,trus beli dua kilo.puas hati. sebelum balik akak tu masakkn mee hun singapore, yg ni mmg the best la,klu kt rumah sndri,mmg dh tiga empat pinggan. tp sbb segan sikit,ckup la sepinggan tu.haha jiran akak ni org indonesia,rapat je org malaysia n indonesia di sini, kt youtube dan lain2,xabih2 duk kutuk mengutuk, pelik gile.haish..

Hantu kak limah balik rumah

wlaupun org lain semua dh lama tngok, komen2 kt fbook semua ada unsur drpd crita ni, awal2 mmg xfaham,ape bnda "cer cite cer cite" ni? lps tu my sist cuti,balik la rumah, dia la tny,"ngoh,tngok doh ke cita Hantu kak limah?" aku jwb la..cite gapo tu kak? cerita lucu,mmg wajib tngok..ringkas kakak jwb.
cite ni aku tngok waktu badan xbbrape nk sihat, klu cite bosan,dgn badan mcm tu,mmg aku trus delete je, tp cite ni mempunyai kelainan yg tersendiri,haha bru je 10 minit tngok,dh gelak besar, bapak kelakar cite ni, ada plak si johan tu,lg masyuk. mmg best,tngok byk kali pun xbosan,

praktikal

ttbe down tngok list group untuk praktikal semester ni,peh,apsal la xde org jerman dlm group aku, klu xfhm nnt mcm mana nk buat,cilakak betul, list dh kluar,dh xleh buat apa lg, harap2 bleh survive keempat-empat praktikal sem ni. haish,xpuas hati betul mcm ni. aku hny mampu berdoa,mohon dipermudahkn

Ketam

ttbe teringat satu teka teki mat enal, adik no 5,baru darjah dua, seorng yg banyak ckp,
enal--ongoh,ongoh..ore ado teka teki untuk ongoh. ongoh--teka teki gapo enal? enal--teko ko ongoh,ketam ado kpalo ke x? ongoh--ado la,pah klu xdok kpalo dia nok hidup gano.. enal--ok aloh ongoh ni,xblaja sains ko dulu,ketam mano ado kpalo,

eh?biar betik ketam xdok kpalo? xpuas hati,g la tny si emak ni.
"kpala n bdn ketam kn bercantum,ni pun xtau ko"--mama jwb dgn nada sinis,
bg si adik,klu bercantum tu kira xde kpalo la..haish

Jumaat

betul2 terlupa,hari ini hari jumaat. bgun2 dh pkul 2 ptg,(tidur pkul 11 pg ye), rumah sunyi je,senior2 masih di masjid, ttbe rindu suasana jumaat di Jelawat, haish,bru je 5 hari kt jerman, tp kli ni homesick xteruk, sbb dlm otak ni asyik pikir, 'rileks r idil,bulan 7 ni balik lg'
p/s: sdg menunggu kedatangan buah epal,

Schwenningen

Image
klik untuk membesar

gmbr di atas = shairani
gmbr bwh = idil farhan

dh ada geng satu sekolah,
tp xde kesempatan lg untuk berjumpa,
lain kali ah shai,haha

salah faham

Image
terkejut bc komen si faiz di shoutbox tu,
ni semua salah fhm,
that's all.

p/s-- my prayer goes to Japan

Dubai

13 mac 2011,balik jerman,selepas cuti hampir sebulan di Malaysia, 13 mac 2010,tarikh fly ke jerman.. bezanya,kali ni dh xnaik Mas,tp Emirates. transit mmg best klu sekejap, tp klu lama,mcm skrg,dr 5 pg hngga 2 ptg? jumpa chong,ijat,marco,que,n pojan di dubai, peh,perasaan mcm ni dh lama xdtg, happy gila,perasaan yg dh xdirasai,setelah meninggalkn Regensburg, ye,keluar,makan2 dgn member2 lama,tu mmg best, dh nk masuk musim bunga, akn ke regensburg,untuk bergambar bersama tulip2 yg cantik.
-idil farhan, mcD dubai ,10.45 pg waktu dubai,2.45 ptg waktu malaysia-

so Long

sebulan tidak cukup lama bersama keluarga, nasib baik summer break nnt balik lg, org kata,banyak betul duit ko,balik je kerja, balik jmpa family pun nk berkira ke? drpd beli brg2,aku suka spend this way,
balik xbgtau org,tu mmg dh plan, dan mmg berhasil,xramai tahu, poyo,sombong,koya, lantak ko la nk ckp apa, aku balik bukan nk jmpa ko. none of your bussines ok!
result sem 1 kluar secara rasmi pd 26 feb, alhamdullilah,mmg bersyukur, dgn kefahaman yg xseberapa, aku xexpect tinggi, tngok result ni pun bleh senyum lebar lg :)
3 hari lg, sedih,cepat betul masa berlalu, kenapa jerman jauh sangat?
-idil,bator jelawat,9 march 2011,11:19 pm waktu malaysia-

one day

hari yg ditunggu-tunggu bakal tiba, hampir setahun tnggl berjauhan drpd keluarga, ah,xsabar dh ni nk tnjuk bakat memasak, dulu asyik kena kutuk je, "umur 20 pun xreti reti nak masak"--kata ibuku jumpa "nnt"---- xsemua org tahu "nnt" tu sebenarnya bila,
menyesal potong rambut,seriously. xpernah rasa menyesal mcm tu sebelum ni, rambut Top-Big Bang dlm "let me hear your voice", peh,terbaik rambut si Top tu.. arrrgh,kali ni betul2 menyesal..haish

Bongsu

biasa la klu ttbe mesin basuh mengeluarkan bunyi yg pelik2, bila pergi check kenapa ada bunyi mcm tu, rupa-rupanya ada henset dlm mesin basuh, sebulan aku xleh nk call mama kerja adik bongsu la ni
klu pagi2 kepala ttbe kena ketuk dgn sesuatu benda, tu pun biasa je klu adik bongsu tu bgun awal, dia mmg suka kejutkan abg2 yg masih lg tidur, well,7 am is still early right.
klu mkn ais krim,lepas tu kantoi dgn adik bongsu, klu xbg,dia nangis,lps tu g report kt mama, terpaksa la bg ais krim tu kpd adik bongsu,
adik bongsu,biasa la tu..nama lg budak2. rumah xpernah sunyi dsbbkn kerenah adik bongsu ni..haha




Facebook

sejak xde benda ni,mcm2 perkembangan kawan2 yg aku xtahu, bnda dh sebulan berlaku,tp aku baru je smlm tahu, rs mcm katak bwh tempurung la plak, ko xrase lonely ke?ko dh la xde facebook, duk jauh drpd org lain,ada seorng kwn tny aku, aku skadar senyum,dh xtau nk ckp apa, xde la lonely gila,instead of facebooking,aku masih lg ada blog, tngok la 'nnt',mgkin aku buat balik account facebook,
p/s:kepada yg fhm 'nnt' tu,sila jaga rahsia kita berdua. aku sedang menunggu masa yg sesuai untuk bgtau semua org.

saya suka IDIL FARHAN sbb dia hensem

Image
elo2... testing2 1, 2, 3...... saye seorg hacker...*angkat diri sket..yeah! ok2,lupekan jap... hah!!!....sape rase tajuk d atas adalah perkataan yg korunk penah sebut.... angkat tgn!!!!!~ ok2, kebnyak kan yg aku nmpk,adalah sume mengangkat...KAKI! hahahhahaha
weh, hensem pew idil farhan nie..ops,sile muntah cube perhatikan, badan nyew yg tegap...

suke nak jadik patrick si tapak sulaiman....n its PINK! eeeuuuuuuuuuwwwwwwww*

n korunk rajin x tengok die nie senyum???? jarang kan??kan??kan?? nk taw sbb ape??? kerana apabila die senyum, kemungkinan besar, sume org yg melihat nya akan pengsan kerana terlalu terkezut melihat die menjadi jeng jeng jeng.........
bah!!!!~ hahahahahhahhhahhaahahahhahaha
ok2,ckup laaa kekejaman aku d cni...harap2 sume org akan realize bahawasanya, idil farhan nie seorang yg koya n poyoks glew....ngeh2.. tapi, seburuk mane pon @ se-x-sedap mane pon die.....die ttap kawan aku*sile jgn touching lbeh...blluuueeekkkkk~ tetbe rase besh dok buli org kat "rumah" die sndri...…

Hancur

harapan nk balik malaysia cuti winter ni,skdr harapan. cuti mmg dh lama,so klu nk balik pun mmg berbaloi, tp sygnya tngh2 cuti tu la ada praktikal kimia, 16 march 2011,bermulanya praktikal untuk sem depan, pdhl sem depan start bulan 4. haish,nasib2..
p/s-kepada kawan2 di bayern,selamat bercuti korg dh nk cuti @ ada yg balik malaysia, aku baru nk start exam..adeh,pahit2

Westlife

dulu tiap2 hari dgr lagu westlife, masa tu drjh 5 klu xsilap, album westlife semua aku beli,tp yg cetak rompak je, haha,nk beli yg ori,duit xde la plak,
masa darjah 6,semua dh layan linkin park, aku sorg je yg dgr westlife, semua dh mula nk check2 rock2, tp skrg,bila nk letak lagu2 westlife dlm mp3 dh segan, biasanya senior mmg kutuk habes la, pernah sekali kantoi dgr lagu westlife, "oh my god,biar betul ko ni idil,dgr lagu westlife"--senior A deymn,aku dgr je semua lagu yg best..
p/s--cant believe that i'm the fool again

malas nk pikir tajuk

"we have dispatched your order and the followings items are on their way to you"
xsbr nk bertemu wallet baru terima kasih kepada Topman.com

welcome to germany

akhirnya ada geng kisas di negara ni, lega,at least bleh gak gather nnt,wlaupun dua org, ok what,dr seorg diri je kt sini, glad to know about that, tau la ramai study kt mesir, tiap2 hari kot bleh gather, situasi kita xsama, aku kena terima kenyataan tu.huh!

xde tajuk

ptg td dgr ada org dgr loceng, pergi buka pintu,tngok tuan rumah yg tkn loceng tu, katanya nk jumpa semua penyewa rumah dia tu, peh,berita buruk buat gua, memandangkn aku menumpang shj rumah ni, ruang tamu rumah tu=bilik aku agak besar,tp privacy zero. anytime org bleh kluar masuk bilik ko. what else do u expect,dh nama lg menumpang penat gua mengemas bilik,nk bg bersih, well,bilik org bujang,imagine sndri la, xpernah aku spend masa begitu lama untuk mengemas, aku sndri pun xpcaya ni,,,*ehem2*

Nk pengsan

Image
can u guys read it? maybe i should write it out for u.. Kehenseman IDIL tiada bandingan..hahahahaha p/s: susah betul jd hensem mcm ni.

March 9th

In the middle of this drifting season
I suddenly feel the length of the days
In the midst of these quickly-passing days
You and I dream away

With my feelings on the March wind
The cherry blossom buds continue on into spring

The overflowing drops of light
One by one warm the morning
Beside you, I'm a little embarrassed
After a huge yawn

I'm standing at the door to a new world
What I've realized is that I'm not alone

If I close my eyes
You're behind my eyelids
How strong has that made me?
I hope I'm the same for you

The dusty whirlwind
Tangled up the laundry, but
The white moon in the morning sky
Was so beautiful, I couldn't look away

There are things that don't go the way I planned
But if I look up to the sky, even they seem small

The blue sky is cold and clear
The fluffy clouds float by quietly
If I can share with you the joy
Of waiting for the flowers to bloom, I'll be happy

From now on, I want you to be quietly smiling beside me

If I close my eyes
You're behind my eyelid…

Vorpraktikum

Image
ni masa nk hntr hasil kerja ktorng, welding agak best,sbb tu cantik je aku pnya,,haha siap tlg welding untuk member skali.

tngh kikir besi tu beb, muka rilek je belaka,tp baju dh basah teruk..
tough dok?haha ni la benchwork,modul plg letih, tiap2 hari beli 100 plus lepas kelas, peh,mcm ahli sukan je



Vorpraktikum atau kerja2 teknikal, ni bnda wajib untuk semua pelajar A level di gmi, Welding,Turning,Milling,Benchwork,Grinding dan bnyk lg, bnda2 ni semua memerlukan tenaga yg luar biasa, terutamanya Benchwork tu, ama…

cikgu bukan mama

masa aku drjh 5 dulu,di sekolah kebangsaan kandis, 5-siddiq rsnya nama kelas tu..(betul ke cla?,aku xingt) ckgu matematik kelas itu,cikgu nor azizan @ my mum. sungguh hepi si emak ni dpt ajar anaknya, tp si anak ni rasa,tahun tu la plg malang, sbb si anak ni tahu,emak dia seorang ckgu yg garang,
so mcm biasa la,bila ada soalan xreti nk kira, aku pergi la jmpa ckgu matematik@mak aku sndri, aku tny..."ma,soale ni nk kiro lagu mano,ore kiro doh,xtubik jawape" si emak ni cepat2 jwb.."sapo ma?mama tu kt rumoh jah,bilo di sekolah pnggl ckgu" peh,malu beb time tu..lps tu trus blah,sbb segan gile..haha biasa pnggl mama,tp time tu kena pnggil ckgu.. lps kejadian tu,klu ada soalan,mmg aku tny kt rumah je..kah3
my mum ni mmg tekankn bab2 sifir ni, biasanya dia bg satu tempoh masa sruh budak2 hafal, lepas tu dia nk test. aku ni bab2 hafal sifir dulu,mmg xpernah hafal. tiap2 pagi aku tny mak aku,"ma,hari ni mama nk ngajar ke test sifir?" klu my mum jawab,,''mama nk soal sifir h…

Hani One litre of tears

Image
Crite ni lebih krg crite one litre of tears, watak pun lbh krg sama, still xleh beat the original one

gmbr---google images crite ni mmg terbaik la, baru episod tiga,gua dh nangis, mmg patut la tjuk dia satu liter, basically,crite xjiwang, lebih kepada sedih. kakak gua duk perli,, "ado ore tu duk nangis dlm bilik tngok cito jepun" malu gile,tp d…

341 g

first experiment,jwpn yg aku dpt 349 g of copper in 100 ml, ok,pergi hntr,salah.. buat kali kedua,dpt jwpn 343 g,still salah.. (yg dua atas tu aku buat pd hari malang yg ada ditulis di post sblum ni) kali ketiga buat,nilai makin jauh,309 g..well,yg ni mmg as expected,slh. kali keempat,still experiment yg sama,dpt jwpn 340 g,salah lg.. kali kelima,baru dpt 341 g,pergi hntr,kali ni betul.. mak aih,340 tu kn dh dekat ngan 341? aku akui,warna solution tu mmg cantik, tp dia punya experiment,mmg menyakitkan hati, xpe la,at least praktikal dh lepas, lega gila,sbb aku spent more than one week untuk bnda ni saja, sbb titration di jerman mmg agak pelik dr titration yg kt gmi..huh!

no more hair dryer

Image
xperlu susah2 bgun pagi nk keringkan rambut, harap2 mama saya akan hepi bila tngok rmbut mcm ni, ignore background untuk seketika,haha saya masih ada 6 bulan,sblum balik malaysia, sempat la pnjg lg skali rambut ni,huh
p/s--clanyah,rmbut gini ok ke?hehe

India

nk dijadikan cerita, masa nk g hntr lab report, ada sorng encik ni tny, kommen Sie aus Indien? (are U from India?)
peh,dlm hati ni,jauh gile kot aku ngan org india, mcm mana dia bleh kata dr india.. aku jwb,bukan,sy dr malaysia.. senyum2,tp dlm hati..peh,malaysia india,jauh kot..

old songs

Image
ever green, lagu fav my mum ni, masa kecik duk dgr lagu ni jah, klu hari sabtu dulu,mmg tiap2 minggu tngok, "panggung sabtu--2.00 ptg" cd hindustan ni mmg bersepah la kt rumah tu, hahahaha,

Cologne (edited)

Image
seluar hitam,baju sejuk warna biru,beg merah,mafla koko. gila warna warni,, konklusi---sy xreti fashion2 ni..huh..what the heck

anda juga mungkin meminati-------> medan öcehanku