Posts

Showing posts from March, 2011

praktikal

ttbe down tngok list group untuk praktikal semester ni,peh,apsal la xde org jerman dlm group aku, klu xfhm nnt mcm mana nk buat,cilakak betul, list dh kluar,dh xleh buat apa lg, harap2 bleh survive keempat-empat praktikal sem ni. haish,xpuas hati betul mcm ni. aku hny mampu berdoa,mohon dipermudahkn

Ketam

ttbe teringat satu teka teki mat enal, adik no 5,baru darjah dua, seorng yg banyak ckp,
enal--ongoh,ongoh..ore ado teka teki untuk ongoh. ongoh--teka teki gapo enal? enal--teko ko ongoh,ketam ado kpalo ke x? ongoh--ado la,pah klu xdok kpalo dia nok hidup gano.. enal--ok aloh ongoh ni,xblaja sains ko dulu,ketam mano ado kpalo,

eh?biar betik ketam xdok kpalo? xpuas hati,g la tny si emak ni.
"kpala n bdn ketam kn bercantum,ni pun xtau ko"--mama jwb dgn nada sinis,
bg si adik,klu bercantum tu kira xde kpalo la..haish

Jumaat

betul2 terlupa,hari ini hari jumaat. bgun2 dh pkul 2 ptg,(tidur pkul 11 pg ye), rumah sunyi je,senior2 masih di masjid, ttbe rindu suasana jumaat di Jelawat, haish,bru je 5 hari kt jerman, tp kli ni homesick xteruk, sbb dlm otak ni asyik pikir, 'rileks r idil,bulan 7 ni balik lg'
p/s: sdg menunggu kedatangan buah epal,

Schwenningen

Image
klik untuk membesar

gmbr di atas = shairani
gmbr bwh = idil farhan

dh ada geng satu sekolah,
tp xde kesempatan lg untuk berjumpa,
lain kali ah shai,haha

salah faham

Image
terkejut bc komen si faiz di shoutbox tu,
ni semua salah fhm,
that's all.

p/s-- my prayer goes to Japan

Dubai

13 mac 2011,balik jerman,selepas cuti hampir sebulan di Malaysia, 13 mac 2010,tarikh fly ke jerman.. bezanya,kali ni dh xnaik Mas,tp Emirates. transit mmg best klu sekejap, tp klu lama,mcm skrg,dr 5 pg hngga 2 ptg? jumpa chong,ijat,marco,que,n pojan di dubai, peh,perasaan mcm ni dh lama xdtg, happy gila,perasaan yg dh xdirasai,setelah meninggalkn Regensburg, ye,keluar,makan2 dgn member2 lama,tu mmg best, dh nk masuk musim bunga, akn ke regensburg,untuk bergambar bersama tulip2 yg cantik.
-idil farhan, mcD dubai ,10.45 pg waktu dubai,2.45 ptg waktu malaysia-

so Long

sebulan tidak cukup lama bersama keluarga, nasib baik summer break nnt balik lg, org kata,banyak betul duit ko,balik je kerja, balik jmpa family pun nk berkira ke? drpd beli brg2,aku suka spend this way,
balik xbgtau org,tu mmg dh plan, dan mmg berhasil,xramai tahu, poyo,sombong,koya, lantak ko la nk ckp apa, aku balik bukan nk jmpa ko. none of your bussines ok!
result sem 1 kluar secara rasmi pd 26 feb, alhamdullilah,mmg bersyukur, dgn kefahaman yg xseberapa, aku xexpect tinggi, tngok result ni pun bleh senyum lebar lg :)
3 hari lg, sedih,cepat betul masa berlalu, kenapa jerman jauh sangat?
-idil,bator jelawat,9 march 2011,11:19 pm waktu malaysia-