Posts

Showing posts from July, 2013

Kimia

Image
Land and its resources.Chapter 6,form 3,science. First time belajar bab ni, Aku rasa seronok,best dan tidak bosan dan satu benda yg aku pasti, Aku xsuka bab-bab tulang(form 2).
Balik rumah,terus tanya kakak. "Kak aku suko gilo bab 6 ni,nnt klu form 4 subjek gapo ni?" "Aku expect mu akan suka kimia bila mu besar" jwb kakak
And my friends,this is how i fell in love with chemistry.

Ayam percik

Image
Minggu lepas,Buka instagram penuh gambar makanan, Macam-macam ada. Malaysia kot, Apa yg xde??
Disebabkn org2 mcm ni, Aku terfikir utk buat ayam percik td. Alhamdulillah, Dulu tahun 2010 dah pernah buat. Sekarang 2013 aku buat utk kali kedua. Rasanya 'not bad'. Bangga mak mertua nnt.hihi

Puasa

'Best' gila puasa musim panas!Ini serius,gua xtipu. Balik kerja,kalau baring, Confirm pkul 9mlm baru bangun. Puasa + kerja + musim panas = perfect!

Pemangkin

"Ongoh,berapo ya tiket bas nok g tempat ongoh?"Si adik bongsu tny.
Dalam hati sebak rabak sabak!  Adik bongsu nilah pemangkin, Pemangkin utk terus berusaha ubah hidup.
Pernah dulu di GMI, Mr ngen dan ms mazz ada tny, "Mcm mana you study? Boleh share?"
Sy ada pemangkin.itu jawapan aku. Adik bongsu dan keluarga.