Posts

Showing posts from June, 2010

Saya xsuka Pedas..

Disebabkn terlalu rindu dgn Sarawak, Marcovy,asal Sarawak,masak Laksa Sarawak, First time dgr,ingtkn die tipu..haha Makanan ni btul2 wujud..haha
Mmg diakui,masakn beliau mmg sedap.. tp satu je,,PEDAS.. bru sesuap je,muka dh merah,tercari-cari Air..haha bg aku,,kuah laksa tu mmg teramat pedas. tp kata beliau,laksa Sarawak ni spatutnya lg pedas..
Sumpah xnak kahwin dgn org negeri sembilan..haha dgr cite diorng suka pedas..

Harapan Saya

Argentina tlg kalahkn jerman,, aku xnk dgr mamat2 jerman berlagak, Messi,Higuain,Aguero,Milito,,tlg score..hua3 aku nk tngok jerman kalah.
mlm ni spain vs portugal, slps Itali awal2 dh out, aku sokong England, skrg,England pom dh out..
the last team aku support,Portugal.. tp lwn Spain bkn senang..
xpenting smue tu,, apa yg penting,jerman msti dikalahkn..hua3

Main bola

Status= Away kejap
tepat pkul 3.30 ptg,sy kluar bermain bola sepak.. dh 3 hari xmain,lemak dh bertambah..hua3 makan n tido je kerja.. mama,i'm no longer 'kurus'... ye..maybe..

Awas

Stalker terhebat di Malaysia, Blog sy jd mangsa..hahaha pergi 2,,study la biochem ke anatomy ke.hua3 xpom kluar makan angin dpn piramid, kt mesir mcm2 boleh buat..hua3

Cuti?

cuti sekolah dh berakhir, kwn2 yg lain dh sibok nk msuk sem baru, ni bermakna aktiviti skype hanya dgn kluarga shj, mirah kata,klu die dh start blaja, die malas nk layan aku.hua3.. aiman xkesah sebenarnya.haha
tp xpe,ipod nano je yg setia dgn aku, selamat blajar smula ye.

Bunga bukan sekuntum

Image
Pernah gak aku tngok member aku kt gmi ni,,sedih gile,siap menangis ag,sbb break up dgn awek..masa tu aku pom agak sedih tngok die mcm tu,bdn agak tough dr aku.(mksudnya aku ni xde la kurus sngt),tp menangis,agak pelik di situ.Bile aku tny kwn aku yg perempuan,apsal ramai org sedih bile dh putus ni?Aku pom tmbh la,,lgpom bunga bukan sekuntum,bnyk kot,die pnye sedih mcm bunga ada sekuntum je dlm dunia.Kwnaku ni reply,die kata=bunga mmg la bnyk,tp mcm la koNi hensem sngt..Hahahahaha,satu bilik gelak bila aku cite kejadian yg agak memalukan ni..
see,kt sini pom bnyk gak bunga,dh la lawa2.. xpyh nk sedih2,hua3..

Dugaan

pg sabtu ada kelas,n awal2 ada 5 org yg puasa tp bila dh habis kelas,tnggl 2 org je. peh,,besar tu dugaan..nk je buka puasa. dlm beg aku dh ada biskut yg tlh dibeli sblum ni.. tmbh plak dgn perut mengluarkan bunyi yg pelik2. agak menakutkan..
luq ajak pergi melawat 'Zara',katanya nk usha2 je. diorng kluar dgn bdk2 pempuan,,so xjadi la aku join luq.. saya mmg xsuka kluar dgn bdk2 pempuan. ni xbermakna saya gay ye.. mgkin sbb mereka ni cerewet n ckp bnyk..

buah Epal

Image
Cantik la plak ipod nano 5th generation ni, tmbh plak ada kamera, kualiti video mmg cantik n tinggi, mama,,please let me buy this one.. haha..

Monika Eichinger

Image
nama seorang perempuan jerman, agak cantik,n dh sah2 putih. die ni anak kepada penjaga rumah budak2 Malaysia,
dua2 ada masa malam kebudayaan Malaysia tu, aku sembang ngan mak die dulu, sbb aku nampak die mcm sombong.
tp sbnrnya die ni xsombong sprti yg disangka.
p/s=skdr gambar je (pretty wow2)

Mittwoch ist Wednesday..

org2 dh sini xpower english,,haha dh ada bahasa sndri,plus negara plak maju, mmg harapan la klu nk ikut Amerika n sekutunya.
Contoh:
Seorang mamat ni pergi beli jam kt satu kedai tu. Kedai stok2 org kaya je yg keluar masuk..haha. (ayat di atas hanya ditambah sesuka hati.haha) bila dh beli,kena set tarikh n hari tersebut la.
nmbr xde hal,rilek je pnjual ni tetapkan tarikh. ttbe je die senyap n ckp sorng2.. bile dh penat pikir,pnjual ni tny mamat tu,, Mittwoch ist was?(mittwoch itu ape? wlaupom nk tergelak,cepat2 jawab..WEDNESDAY.

Summer

dh xleh tido lama2 5.30 pg kt sini mcm pkul 9 pg Malaysia. langsir plat lutcahaya. amat menyedihkan..haha
klu tertido ptg plak, bgun baju basah2.. berpeluh,agak panas..
Musim Panas o Musim Panas

Piala Dunia dh tiba

Image
nk ambil kesempatan ni untuk promote bajuku.. colour mmg cantik.. tp mcm mane pom,,no 28 tu mmg legend..haha harapan aku,,semoga Jerman mng World Cup ni,, nnt aku dpt cuti.

Gambar2 Malam kebudayaan Malaysia

Image
siapa kata aku xrock?
tp ada org kata aku xhensem time ni.
xkesah semua tu,, sbb aku suka rambut aku skrng.


sapa kata org india je boleh buat bnda ni,, melayu boleh gak la brader

Dh habis dh pom

akhirnya berakhir gak malam kebudayaan malaysia ni. mmg letih,tp yg penting bleh sembang dgn org2 jerman. boleh improve bhs jerman aku, tp nak ckp negara dlm jerman pom bleh terlupa,, ya-ALLAH,teruk btol aku ni..haha
mmg seronok,,dpt makan nasi stelah tiga hari xmakan nasi. makan coklat je skadar alas perut,, kerja terlalu bnyk.. nk chat pom xsempat..sorry ye miss yg slalu skip kelas jerman.=)

Selamat Hari Lahir Mama

special for my mum this year xdpt nk celebrate bersama lg. dh xdpt nk makan kek black forest(klu xsilap) share duit ngan my sist nk beli kek ni. agak mahal,tp sedap beb..

Insya-Allah,lain kali ore celebrate skali ngan mama. haish,,gua sedih ni beb..huhu
Herzlichen Glückwünsch zum Geburtstag

last minuter

lusa dh start event,malam kebudayaan malaysia..

dh dua hari tido lambat,,

ni kena qada' .Jumaat ni cuti,,aku nk tido puas2.

tlg jgn ganggu..haha

bila dh last minute,,semua org dh malas nk handle bnyk2 benda.





diorng ingt aku suka handle benda2 mcm ni?

nk pecah kpala aku sbb xcukup tido.

dlm bas pom boleh lg tertido.



group culture jd mangsa keadaan
sikit2 kata bnda ni under culture
bnyk2 kata bnda tu under culture

pergi mati la,
aku pom letih gak

Kanak2

tajuk ni boleh dikatakn agak kontroversi di sini. aku pom xfaham,apsal la kadar kelahiran kt negara barat rendah? pernah terbaca satu buku psl melayu. dlm buku tu tertulis,,org melayu ni mmg suka anak.. haha,,tergelak aku baca.. klu kt sini,anak dua org pom dh kena perli. kt malaysia plak lagi banyak lg bgus.haha stakat ni aku lebih cenderung kpd sistem di sini.
dh malas nk pikir.pergi makan ayam pedas dulu

ein unheimlicher Traum

selalu je skrng mimpi bnda yg bukan2.. ape mksud disebalik mimpi2 ni?.. still xfaham.. was genau muss ich tun?

awe

rama jugok ore klate sini nih, sabtu lepah ambo tubik g umah senior, ado majlis ccukur.. rama kakloh hok mari, lepah siap make,ado la ambo jupo senior sore ni. xkenal pom dio sblom ni. tp gak,die kecek luar pom supo kecek klate. ambo cepat2 g tegur.. sedak ambo dengar dio bobok, padahl bukenyo budak2 ag, siap ado janggut ag tuh..haha ore sini pnggil dio awe, sbb dio kecek klate sokmo bakali. ore2 lain pom kecek klate ngan dio, respek kawe ko demo awe..haha
(sbb tu sedak tulis kot klate)

sejuk

salah timing,nmpk kt luar mcm cerah je. aku amik la t-shirt,agak nipis. sbb weekend yg lepas cuaca mmg best, rs mcm kt malaysia pom ada.. even kawan aku ada yg cakap, "apsal panas semacam ni",,haha bg aku xde la panas sngt, smbung cerita plak,
kluar je bilik,,mak aih sejuk gile. angin agak kencang,mcm free kick Ronaldo. aku ni,,lemak dh la kurang,bajet je pkai nipis2 dlm 5 minit lepas tu,hujan pom turun. nasib2,,salah plan. lain kali kena tngok forecast dulu la..
free2 selsema.. ada hikmah tu idil..

koho kurus ko?

sedih2,,ingatkn dok di jerme ni koho gemuk, selera make tinggi sini,,pg ptg aku make, klu dok nasi,kebap..dua tu jah tiap2 ari.. dua ari lepah telepom mok,, pah die tanyo,,gano napok koho kuruh? terdiam ambo meta,,xtau nk jawab gapo.. pelik pom ada jgok. napok gayo kena make banyok ag ni.. nk jadi "gemuk" sikit. tp maintain just nice la(btul dok mek ye?haha)