Posts

Showing posts from May, 2011

facebook

skrg ni adik yg second last pun dh ada fbook, umur baru 8 tahun, suka sngt blajar emoticons tu, buat love la,muka senyum dan lain2.
paling kelakar,bila dia nk log out.
"ongoh,ore nok log aut dh ni"
log out jd log aut.bunyi dh sama,sbb tu la kot.

iklan petronas

sebelum ni ada terfikir,mcm mana klu balik malaysia dua tahun sekali? aku rs aku bleh thn homesick tu, td ttbe terbuka iklan petronas yg psl burung murai tu, peh,buka sekejap je,dgr takbir n tngok suasana mcm tu, xleh thn beb.mmg kena balik.haha. lain mcm betul iklan petronas ni.

gembira

smlm ttbe internet di rumah(jelawat laju semacam),skype clear je,gmbr xsangkut2. puas hati.mcm ni la baru servis yg memuaskan.
lama betul xalami skype yg clear, si Irsyad ni klu tngok gmbr sngkut2,dia trus blah, aku ni duk pnggil2,,"adik,mari dulu,ongoh nok kecek meta".. dia buat xtahu jah.haha.
puas hati betul smlm,skype pun sejam lebih. tnjuk brg2 yg aku beli untuk raya nnt, tnjuk ipod kpd si Irsyad ni,trus excited, dia mmg suka main game dlm ipod ni, Upin Ipin xyah cite,mmg skrip pun dia hafal.haha
puasa pun belum lg,tp brg2 untuk raya dh beli, faham2 la,tahun lepas raya kt jerman. mmg 'best' gila.raya kedua lepak kt rumah,bgun,mkn dan tidur. serius,mmg 'best'

praktikal

praktikal yg dibenci semua org,bukan aku sorg je,org jerman sndri pun xsuka, leceh r benda ni,4 jam berdiri,hidu bau kimia, bila dh siap,pergi check jwpn,tngok slh. mcm gambang je,nk study lg,final dh tnggl sebulan je lg.

jatuh

last time jatuh,bulan 12,time winter. tu pun sbb licin,dh tahu salji tebal,bawa lagi laju2(basikal je),haha sakit xyah cite,mmg pedih jgak lutut n tngn kanan ni,
pg td,sbb nk cepat,lps mandi trus berlari kluar tnds, tnds,faham2 la,lantai msti basah punya, apa lg,'gedebuk' (bunyi org jatuh lbh krg mcm tu la). sakit bedooh..
kluar tnds je,senior tny.."bunyi gapo kuat td dlm tnds"? segan gilo nk jwb..trus blah dgn alasan, 'aku lewat dh ni,ada kelas pkul 2 ptg nnt'..haha

Dalam mihrab cinta

smlm mmg penat,balik2 smbhyg,trus tidur, bgun2,ternmpk status fbook yun, status psl dlm mihrab cinta, sbnrnya mmg dh lama aku cr cite ni, kt youtube ke mana2,mmg xjumpa. bila yun dh bg link mcm tu,apa lg, trus tngok la.
best juga cite indonesia ni, malaysia bila lg?

streamyx

ingtkn guna streamyx ni,bleh la skype tanpa mslh, tnggl hrapan je la,video xclear,dgr pun x, klu berukbang celcom lg la,nok skype mmg xlepas lgsg,
malaysia oh malaysia,
bila nok laju internet ni?bayar mhl jugok,tp slow supo siput babi, sini bayar brape euro je,unlimited,pah laju xyah cite.