Posts

Showing posts from October, 2014

Grief

Last night i read one article,
about a woman who stayed at KFC for one week, 
after she got dumped. 
She looks real sad.

I will not say anything about her 
As i just had the same experience. 
Well i think everyone has to go through that stage in life.
It is just a matter of time. 
I'm glad that she did not end up with suicide or hurt herself. 
Some people would do so,trust me! 

Though eating fast food the likes of KFC/McD for one week is not really good for your health, 
if doing so would beguile you from the grief of losing someone you once loved, 
Then you did well. 

When it comes to a relationship, 
Loyalty has to come first. 
At least for me, 
For others maybe love is their priority. 
Some may choose wealth.
Some may not.
It differs from one person to another. 

To be loved by someone is everyone's dream. 
Even if you are no longer in a relationship, 
you still have family,friends and people around you. 
We always take them for granted, 
We never appreciate their presence, sadly. 
I did that as wel…

Semalam

Image
Semalam punya cerita.

Stress baca journals.
Kenapalah pelik sistem master Uni Münster ni.



Time forgets

Image
Balik kelas td tetiba teringin nak try,
nah hasil sejam lebih.
susah gila.ni je yang termampu haha

Yiruma-Time forgets


Hospital

Image
Bagi yang selalu baca blog aku ni, dia akan tahu, dah berapa banyak post aku berkaitan dgn hospital ni.
Aku agak kecewalah dengan bajet 2015, tiap-tiap tahun aku tak pernah miss tengok/dengar Bajet tahunan ni, Sebab apa? Sebab nak tahu sama ada Hospital Bachok yang dijanjikan terlaksana ataupun tak.
Sigh. Tahun 2015 pun masih tak dapat. Bachok sekarang ni, the only jajahan dalam Kelantan yang takde hospital sendiri. Satu kenyataan yang amat pahit untuk diterima.
Memanglah kau boleh pergi Hospital Kota bharu, Atau HUSM di Kubang Kerian, tapi kena ingat, kau nak ke sana pakai kereta (petrol obviously) dan perlukan masa untuk sampai sana.
Kalau daerah tu ada hospital sendiri, orang kampung yang takde kereta pun boleh pergi dengan motosikal,
Being surrounded dengan orang yang selalu sakit dan perlukan rawatan, Serius aku rasa Bachok perlukan Hospital sendiri. Dan bagi aku hospital tu satu keperluan atau kemudahan asas yang wajib disediakan.
Politik,memang tahi.


Cobaan

Image
tak sedap.i know.
tapi tak salah mencoba.kah3
dengarlah





Security control

Tetiba teringatperbualan aku (M) dgn seorang pegawai imigresen di lapangan terbang Frankfurt (D)
M: *hulur pasport dan visa* D: selepas tengok aku punya dokumen tu dia tny, D: studieren Sie hier? (Belajar di sini?) M: ja (ya) D: was studieren Sie denn? (Belajar apa?) M: Chemie (Kimia) D: langweilig oder? (Bosan kan belajar kimia ni?)  M: senyap seketika dan aku balas dgn ringkas. Manchmal (Kadang-kadang bosan) 
*Dua-dua gelak*
Aku rasa itu pegawai imigresen jerman paling mesralah setakat ni.


Semester baru

Esok semester baru akan bermula.Semester musim sejuk,juga merupakan semester kedua. Aku reda dan terima apa yang berlaku. Memang betul, Setiap apa yang berlaku ada hikmahnya. Aku rasa aku sudah nampak apa hikmah tersebut. Pilihan untuk bersama keluarga memang tepat.
Aku tak menyesal balik walaupun hanya sebulan. Ujian yang aku terima baru-baru ini sangatlah kecil. Sangat bodoh dan tidak masuk akal sekiranya aku hilang arah tuju disebabkan ujian yang tak seberapa. Aku ada harapan dan tanggungjawab sendiri untuk dipikul. Impian dan cita-cita untuk direalisasi. Supaya pemangkin-ku mampu senyum kegembiraan kelak.
Jadi, Aku taknak berdendam. Berdendam itu kelak memakan diri. Supaya aku juga dapat belajar dengan tenang.
I forgive you.