Posts

Showing posts from January, 2012

Politik

Aku tertny-tny,
Apa yg pemimpin yg berada di zon selesa,(makan minum kesihatan diri sndri dan anak isteri semua terjaga,in fact lebih drpd tu) akan rasa sekiranya anak\isteri mereka sakit?
Keadaan bertmbh teruk disebabkn di situ hny terdapat sebuah klinik kesihatan shj?dan bukan hospital.
Diorg(si pemimpin yg setiap masa saling tuduh menuduh) akan sdr betapa seksanya keadaan di atas tu.celaka,aku benci politik.

KISAS

pengalaman yg sentiasa segar,
tahun 2006,

daftar masuk lmbt seminggu,sbb kaki kiri sakit n masih lg berbalut,
sbnrnya best jugak dftr lmbt,sbb xperlu join orentasi,

secara jujurnya,nk tukar masuk smka tangok slps 3 bulan berada di kisas,
alasan utama,xfaham,blaja laju sngt,
subjek pling xfhm masa tu kimia,

second reason,xleh adapt dgn suasana yg terlalu islamic,
pengakuan ambo,sy mmg xwarak.
awal2 tu agak terkejut,wujud juga sekolah yg islamic mcm kisas ni.
lama kelamaan,sepatutnya semua sekolah perlu contohi kisas.
pergaulan laki n perempuan terkawal,

kelas add math slalu xpergi,
sbb kena pergi hospital cuci kaki,
bila ujian awal tahun,nsb baik dpt C,
ramai juga yg fail.fizik plak dpt 100 mrkh,
kimia pun 80 lebih,bila mama tngok result,terus kantoi alasan nk tukar sekolah.haha

arab dan bi mmg subjek yg aku xsuka.
biologi bukan sekadar xsuka,mmg benci terus.klu nk cite usaha untuk bio ni,mmg bnyk la.buku rujukan tu hmpir jd budu.tp bila exam je klu bukan C,D,,
tak prnh dpt B,A apatah lg.

belajar fizik ba…

new year

smlm plan nk buat post betul2 pkul 12 tngh mlm. tp awal2 lg dh terpodol atas katil, bgun2 dh pkul 7 pg, melepas den. tp xpe,skrg pun masih 1 januari 2012. ada lg 6 bulan yg mencabar, lg 6 bulan untuk enjoy. harap2 plan tu menjadi la
selamat tahun baru 2012 belako adik kakok,mokcik pokcik!