Posts

Showing posts from January, 2014

Graduasi

Alhamdulillah,Selesai satu fasa pengajian. 28hb lepas pkul 10pagi ada presentation. Present thesis yg aku buat selama ini
Alhamdulillah, Result pun agak mengejutkan. Aku sendiri pun xpercaya.
Sekarang di Malaysia, Bercuti,jumpa keluarga, Bebas dari buku-buku.
Terima kasih di atas doa kalian! 
I'll miss you Steinfurt!  Panjang umur jumpa lagi :(

Thermodynamic and fluid mechanic

Image
Ini sebenarnya salah satu subjek masa semester keempat,
Subjek ni mmg best, mmg xpernah ponteng kelas,
best sebab faham dalam kelas,
bila jawab soalan, dapat jawapan yg betul.

tapi rupanya prof aku bg harapan kosong,
soalan yang keluar dalam exam semua lain,
lain tema,lain chapter yg keluar.

daripada 4 soalan, aku boleh jawab dua je.
yg lagi dua soalan tu mmg xde idea langsung mcm mana nk solve,
exam ni aku ambik sebelum balik ke malaysia,
x ramai yg ambik, semua sekali 9 org pelajar yg ambik exam subjek ni

bila keluar tmpt exam tu,
rasa nak menangis,
xpernah aku rs seteruk ni bila jwb exam.
sampai je kat bilik terus ambik ipad,
tulis balik soalan-soalan td,
in case xlulus dan kena repeat.



2 hari selepas tu,
result keluar,
masa tu masyaAllah,cuak gila nk tgok result.
Alhamdulillah, lulus, tapi result xberapa cantik.
daripada 9 orang yg ambik, 6 lulus, 3 fail.
the only foreigner from those 6.

Nak dijadikan cerita,
masa semester 5,
aku ada apply utk buat intern di satu company,
aku min…

2014

Masih belum terlambat untuk ucap Selamat tahun baru 2014,
Tahun yang mencabar untuk rakyat malaysia,

InsyaAllah, akan meninggalkan bumi jerman tidak lama lagi.
Mohon doa daripada pembaca semua!

2014 won't be easy with all the price hikes but we will survive, we always do. work hard, fight smart!