Posts

Showing posts from May, 2013

Internet

Bachok 30 Mei 2013

Ptg tadi skype dgn keluarga,
Macam biasa,
keinginan utk skype tu mmg sentiasa membuak-buak,
tp bila gmbr tak jelas,
smpai aku xleh beza siapa.

Internet di Bachok agak perlahan nak mati,
buka facebook pun loading berapa minit,
youtube tak payah cerita.
Itu belum cerita kalau kabel kena curi,
berminggu-minggu la kau tak boleh online.

Masa kt rumah,
Aku dah tak bernafsu utk layan fb,twitter,youtube semua tu,
tapi email mmg selalu kena buka,
sbb kadang2 prof,kawan ada mail benda2 penting.

Masa kabel kena curi,mmg gelisah hbis,
terpaksa minta tolong member check.
Oh Bachokku.
bila nak laju ntah internet di tempat lahirku ni.

Raya

Image
Xtahu mcm mana nnt bila puasa dan raya. Adik tulis mcm ni pun aku dh rs sedih. Tp apa boleh buat, Aku pun nak balik Malaysia secepat mungkin. Terpaksalah korbankn puasa dan raya di Malaysia.

Speech

Image
Dont worry too much about your future.Many of you dont know for sure at your age,what you really want to do with your life and dont let money dictate your decisions.Remember what it was that made you happy before everyone else started trying to define it for you.Wake up every morning with a plan.A plan to contribute something to society.It may be big,it may be small,but make it count.A plan to be a better person,a better son,a better daughter,a better spouse,or a plan to be better than you were yesterday.Appreciate friendships,nurture them,make them grow and realize as you get older,these friendships will become some of the most valuable things in your life.

     Satu ucapan yang penuh inspirasi dan bermakna oleh Dr Sanjay Gupta.

Sifu

Masa depan yg xberapa nak depan,
apa yg perlu aku buat lps hbis bachelor?

niat di hati ingin smbung belajar,
keinginan dalam hati ada 83% utk buat master.
senior-senior pun sruh aku smbung,
tapi pada masa sama,
siapa nk jaga keluarga di kampung?
lps kakak kahwin aku lah yg sulung.
susah buat keputusan ni.

mcm mana?

ia depan, tp xberapa nak depan sngt.
itulah masa depan!

Selamat Hari Guru

Antara kenangan yg xboleh dilupakan.
Lps perhimpunan,
Seluar sekolah kena gunting dr tepi,
sampai peha!
sbb seluar tu skinny,bukan mcm seluar budak2 lain,
ya Allah,
malu der malu!

paling xtahan,
kelas aku masa tingkatan dua tu,
betul-betul kat tengah.
dtg dr depan ke,dr belakang ke,
mmg kena lalu kelas perempuan!

aku rasa masa tulah aku tahu aku ada bakat jd engineer,
aku guna stapler,
stapler yg besar tu.
sbb nak jahit mmg xdpt la,
mana nk dapat jarum benang semua tu kt sekolah.
lps cantumkn balik seluar tu guna stapler,
berjayalah aku smpai ke kelas tnp rasa malu.keh3

sehari sebelum tu,
mama ada tny,
''boleh ke pakai seluar kecik bawah tu kt sekolah?''
tp masa tu jiwa remaja,aku angguk je.

Selamat hari guru terutamanya utk Mama,

dan kpd guru2 di :

Sek Keb Kem Pengkalan Chepa,
Sek Keb Kandis Bachok,
Sek Keb Jelawat Bachok,
Sek Men Keb Agama Tangok,
Kolej Islam Sultan Alam Shah,
German-Malaysia-Institute
University of Applied Science Münster !

Perkahwinan

You have to stick together, 
for better, 
for worse, 
for richer, 
for poorer, 
in sickness and in health 
and through whatever that may come. 
May God bless your marriage. Amen

A friend of mine is getting married.
and i used to like her.
well, 'xde jodoh' i guess.

Cerita

Image
1) Daisy
Latar tempat cerita ni best.
Amsterdam,cantik dan ada bunga tulip!
haritu ke Amsterdam pun terbyg cerita Daisy ni.


2) I give my first love to you
Cerita jepun.
Jepun,mcm biasa.
xperlu adegan seks ke cium2 ke,
cerita still bagus.


3) Always (Only You)
ini pun best.
layan je lah.kah3



4) Love 911
Ini baru tgok pagi td.
Heroin yg sama berlakon utk cerita ketiga.



Kpop hebat!





Satay

Image
Semalam kami bakar satay.
Tapi tidak menyeronokkan.
Sbb kami hanya bereempat.
Biasanya mkn di luar ni agak meriah.
Kalau dah ada 4 org je,
Celah mananya nk meriah?










Keukenhof : Belanda

Image