Posts

Showing posts from November, 2010

Danke

kepada semua shbt2 yg wish my birthday, trimo kasih bnyk,thun dpn wish lg,haha dgn husaini pkul sepuluh mlm dh wish, haha,terharu sngoti, wan plak siap buat entri birthday for me, entri yg die pernah buat untuk oezil, tp kali ni untuk idil farhan,,yes.. setaraf dgn oezil dh aku ni..haha piqa maon plak bg video happy birthday kt utube, nice gile,seyes, wafiy yg sibuk memanjang,ttbe tegur kt ym, unexpected,,haha wish dr best friend dr gmi lg,pkul 3 pg td(pkul 10 pg malaysia), ingtkn xse wish dh rome, tp yg pling sedih 3 tahun berturut-turut wish lmbt to 'kak ngoh' 2008,2009,2010,asyik dia je, 2010 could be my turn,tp ttbe low rate voip buat mslh, insya-ALLAH,klu umur pnjg, bleh lg menikmati tahun2 yg akan dtg.. danke euch-trimo kasih semua maaf bebanyak la,kalut smeta duk pikir nk wish gano..haha insya-ALLAH,

Kakak

kawe ni mmg rapat la ngan kakak kawe, xtau bkpo,mgkin sbb tarikh lahir dekat2, klu nk sambut hari jadi pun skali sokmo dr kecik dulu, tp gak time baloh gak,badi senyap duo2, xleh duk diam slaluh klu xkecek ngan dio slama sejam,haha last2 kawe jugok hok ngaloh,g tegur dio dulu,
ingt skali tu,kawe ajar dio drive, di ikbn bachok, bila dkt ngan corner,dio tekan minyak, tp gak stereng xpulas2, masuk la longkang, nsb baik xlebar, xteruk sngt,tyr depe sebelah kanan masuk longkang, pah conget la bhgian blake,kawe nalin gile baby ms tu, keno plok adik2 ada blake plok, kawe nepik doh,kak teke brek kak,teke brek.. dio xbrek tp gak duk teke jgok minyok,
klu bab henset ni,die mmg susuk la henset dio dr kawe, sbb kawe check sokmo henset dio, klu tngok ada no ore laki tu dlm inbox,kawe hntr la msg, gapo hok kawe tulis rahsia la. ingt skali tu xingt nk delete msg hok kawe hntr ko ore laki tu, pah berigat ngan kakak kawe, perang dunio meta,tp xpo,dio kalah sokmo klu bab ni, sbb mama kawe duk alik kawe jugok,,haha
bnyk sngt la…

you are the only exception

lagu ni mmg best maaf la,bukan nasyid, sy ni budak kisas yg xbrape betul sngt, xbermakna gua xsuka nasyid ye,,hua3 xde la jiwang sngt,tp lagu ni slow je, best2.

brake up

kepada: si dia
aku btul2 bengang dgn ko, menyampah ah sng cite, tngok ko je aku trus muntah, dh la hodoh,buruk plok tu, xprnh jg diri aku ni betul2, aku slalu jaga ko,xkira cuaca, dh xde jodoh kita ni, smpai sini je la hubungan kita, tp aku xleh la nk reject ko, klu ko xde mcm mane aku nk hidup? ah,pening,,blah dulu la,,jmpa lg
p/s--nnt mood aku ok,kita pergi kedai baiki basikal sama2,baiki brake ko yg rosak tu
Drpd; Idil Farhan


Selamat hari raya Korban

pg2 lg dh dpt msg, Herzlichen Glückwuensch zum Opfer Fest Herzlichen Glückwuensch= Selamat, Opfer =Mangsa kes bunuh,atau sbgainya Fest = Perayaan, lama gile pikir,ape bnda ni,perayaan ape plak kt jerman hari ni, tngh jln kaki nk ke uni,bru terpikir, hari ni hari raya korban, mgkin tu la yg kwn aku cuba bgtau dlm jerman..haha
Teringat raya thun lepas,jatuh pd 27 Nov, birthday my sist,esok plak my birthday, kitorng pun buat la mjlis mkn2 sikit, kwn dr gmi xramai,yg dtg cuma yg btul2 rapat je, thanks rome,kuro. yg pntig kwn my sist ramai la dtg majlis tu, pagi2 27 Nov,lepas smbhyg sunat hari raya, my mum sruh pergi tmpt org korbankn lembu, cuba bg alasan xnak pergi,tp my mum ajak jgak, balik rumah trus pening n nk muntah, mgkin sbb tngok darah lembu tu. lps tu aku bgtau mak aku, raya haji thun dpn ore xse g dh tmpt smbelih lembu tu ma, gembira la sbb bleh escape dr tngok darah lembu, the fact that i'm not at home 'thun depe ' tu menyedihkan aku.. erm,anyway,,
SELAMAT HARI RAYA SEMUA

Bachok

"Sementara itu Takiyuddin berkata, kerajaan negeri bercadang untuk membina Muzium Wau di satu lokasi di Pantai Irama Bachok selewat-lewatnya tahun depan.

"Lokasi di Pantai Irama itu sesuai dibina muzium itu kerana tempat itu juga sesuai untuk diadakan persembahan dan pertandingan wau sehingga ke peringkat antarabangsa," katanya.
Sementara itu, persidangan Dewan dimaklumkan bahawa kerajaan negeri akan membina sebuah litar lumba motosikal bagi membolehkan peminat acara sukan itu berlumba secara sah. "
-taken from Berita Harian online-
selewat lewatnya tahun depe,kito tngok la ada sengoti ke dok bnda tu,,bila la Bachok nk maju..

Ayam masak tomato

Image
rsnya dh lama xupload gmbr mskn, sbb dulu mmg free gile, krje masak je, bile pikir balik,memasak ni seronok, tp bila mls masak,mkn nasi + telur + nutella nutella tu mcm kuah la,,haha ni masakn plg latest,confirm la sedap, aku amik dr blog kak ain, dan juga kt shoutbox aku tu.. xrasa tomato,sbb aku letak sikit je..haha first time,biasa la

when it rains

when it rains, u will always find an escape, just running away, from all the classes that u have on that day, u say u wanna sleep till noon, (bila hujan mmg syok tidur) how dare u! tidur xajak member sleeping is 'crucial' for us, let's sleep..
bila hujan,payung kena ada, sejam 30 minit dlm kelas fizik dgn seluar basah, sbb xbawa payung..
"dont think that u re not cool when u re holding an umbrella" -Ms Cynthia-
break up?mmg sedih.. tp klu brake rosak lg sedih..

minyak wangi

xpernah guna bnda ni, tp skrg aku rs bnda tu penting, ye la,nk kasi bdn wangi , of course kena spend sikit, atau istilah dlm ekonomi,Investment mat salleh pnggil, klu dh seminggu xmandi,kena la cover, jimat air sbnrnya, bkn takut air atau mls mandi.. winter?ek eleh,xde la sejuk sngt, tangan 'beku',telinga sakit,badan terketar-ketar duk luar rumah slama sejam,sbb lupa bw kunci, trus demam smlm, huh!


Jimat

xde ke kedai yg jual sarung tngn untuk musim sejuk ni? bila tny je,tauke kedai kata kitorng xjual, pelik,pdhl aku sndri nmpk sarung tngn kt kedai die,
erm,kt mane nk cari? aku nk sebelah je,sbb sebelah je yg hilang.. xnak beli sepasang,sbb nk jimat, susah betul nk jmpa kedai yg jual sblh je sarung tgn ni.. huh!
tu jimat ye,bkn kedekut.. get it right people,and know the difference!

Mickey Mouse

Image
terima kasih,baju ni mmg cantik, walaupun ada warna pink, xkesah org pnggil jambu ke,mak nyah ke,pondan, mgkin diorng jeles,,haha next time bg lagi ye,danke!

Alhamdulillah

bila duit tnggl 30 euro dlm bank, buatkn aku pening, mcm mane nk hidup bln nov dgn duit sbnyk tu, untuk 2 minggu ckup la, klu 2 minggu satu hari? aku nk makan ape? pasir?daun?kertas?
tp tu dulu,,skrg dh xperlu mkn pasir,daun ape kejadah tu,, alhamdulillah,tq Mara,

Optimist and Pessimist

Image
The pessimist says the glass is half empty.
The optimist says it's half full.
-Cikgu Mariah-
klu anda xckup tidur,bgtau diri sndri,ala 8 jam tidur lg elok dr xtidur..haha

Now I know

skrg baru tahu mcm mane org bleh mati bila sesak nafas, dan skrg bru tahu kenapa member2 aku kt sekolah dulu, hisap rokok xpakai baju.. erm,, semalam my turn untuk masak, ayam dh siap dipotong,bawang putih,besar n halia semua dh settled, aku pun letak la periuk atas dapur,nk panaskn skjap, sblum tumis bawang semua tu, masukkn minyak sikit,lepas tu aku kluar dapur jap, 5 minit lps tu,aku masuk dapur, asap berkepul-kepul,gila cuak.. nsb baik xde smoke detector, klu x mmg tragedi november la, masa tu stay kt dapur xsmpai satu minit, susah gile nk bernafas,tu pun sbb nk buka tingkap,biar asap keluar,, bau baju xpyh cite,mmg bau asap..haish,,kena basuh baju lg la ni,..

November

cepat masa berlalu, skrg dh 1 nov, nnt raya aIDILadha, xdpt nk tngok lembu2 di kampung, sihat belako ko sek2 demo lembu weh? smlm main bola,pkul 5,30 ptg dh gelap, patutla senior ajak main bola pkul 4 ptg,, ktorng balik dlm pkul 6,00 ptg.. lbh krg pkul 7,00 mlm,loceng rumah berbunyi, kamil dh pesan,klu budak2 dtg mlm ni,ko jgn layan. mmg budak2 yg dtg,smlm Halloween,ape kejadah aku nk smbut.. trick or treat?whatever..
p/s---kepada anda yg lupa birthday aku,sila google secepat mgkin.haha klu nasib baik,jmpe..kah3 wish lmbt,mmg anda tidak akan dilayan lg..sekian hrp maklum Yang ingin menambah Lemak, Muhamad Idil Farhan Bin Rosdi aka peminat Patrick