Posts

Showing posts from July, 2011

lambatnya

senior dh ramai yg balik bercuti, erm,steinfurt ni dh sunyi. tiap2 hari tngok movie,bosan jugak.
ada la dua minggu lg nk balik, xsbr dh ni nk puasa kt sana, ada bazar,makanan sedap,peh.layan beb.

Juvana

awal2 agak menyampah dgn perwatakn botak ni, suka hati mak bapak dia pukul org,bengang aku tngok,
si apek ni pulak kelakar, bgus juga crita ni,

Hadiah

klu org nk bg hadiah,aku mmg xambil, sbb nnt aku kena beli hadiah untuk org tu juga.
tu yg leceh

setan

bapa--dasar anak syaitan
si anak--klu saya syaitan,habis bapanya apa?
bapa--ke sini kamu.brengset!

adus,lucu molek la crito ni, bleh si anak tu jwb mcm tu.

nalin

lg 10 jam 30 minit,
ingt pesanan cikgu mariah,
"cool sngt xelok juga idil"
oo,nalin molek weh lok
oklanaktidurbye!

Simple plan

you say good morning when it's midnight, i miss u so bad,2 more weeks then i'll be home
u= my family
p/s:lirik lagu,bukan tulis sndri.harap maklum

smart baba

Image
syah,que,idil n syakiq.. 3 ore kelate, 1 sek ganu kite.. rsnya ni la gmbr pling smart stkt ni,

sahur

td sahur mkn roti je, lepas tu senior ajak makan sekali, katanya dia pun nk puasa esok.
dia ni mmg peminat steak, dan daging tu mmg 30-40% masak, kiranya xfully cooked la
xkisah la,masak ke tidak, rezeki jgn ditolak,dan mmg sedap.
oknaksmbhygbye!

Sehnsucht

weil ich Sehnsucht nach dir habe,

p/s--jgn tranlsate la klu xse muntoh hijau gak

makan

kt frankfurt ada kedai org cina penang, diorg tahu yg kami ni mkn yg halal je, mmg sedap kuasa lapan belas, sbb kt sini xde pilihan lain dh, kt situ je,haha.
satu lg ada kedai masakan thai, semua halal,kebanyaknya msakan panas, mcm nasi goreng ayam,ayam paprik,semua ada la,
hbis je exam gua nk ke sana,mkn2 sikit dgn Shairani, belajar di negara yg sama,tp xpernah jumpa.
ZZzzZZzzzz~

Kecek luar

ambo ni membesar di kelate, g kuala lumpur dulu pun sekali jah, tahun 1999,mmg happy tlajok, skalo duk tgok kot tv,surat khabar jah klcc,kl tower tu,
lps tu bleh twrn blaja di klang,selangor. selangor gak,sah2 ore kecek luar blako denuh, tigo mnggu sblum hari pndftrn tu, ambo duk terfikir sndri, lagu mana aku nk kecek luar la, susoh kakloh.
ado la tera sekali skalo buat ayat,lps tu kecek kot luar. ayat hok ambo ingt sapa loni. "saya nk keluar sekejap",ilir kea tuh bunyi.
klu org prmpuan,lain kot.sbb dio mudah adapt. duk kl tiga 4 hari,lps tu kecek luar trus doh.
kdg2 term hok beso guno tu tubik jugok, pah lopong sain2 xpehe,haha
cnth..bilo demo masok maggi,rendam dale air panas lamo sngt, pah maggi tu pun jd makin besar la kn?ataupun kmbang klu kot luar
tp ado skali terkeluar perkatae hok beso guno rrumoh.
sain tny,apsal maggi ko lain smcm je aku tngok? ambo jwb la,entah,mcm bekok gitu.(be dalam bekerja bukan be dalam bengong)





demam

lg 6 hari nk exam,
pening kepala,lemah satu bdn
mgkin sbb havent had a proper meal, pkul 3 pg bleh mkn lg, waktu tidur yg berterabur.
cepatlah sembuh,ya Allah

musim panas yg sejuk

betul,musim panas yg sejuk. skrg masih lg summer di jerman, tp suhu skrg 10-15 degree je, skrg ni sepatutnya suhu 25-30 degree,
xfaham betul cuaca kt jerman ni, pagi2 cerah je,so kluar la pakai tshirt, ptg tu hujan,peh.nice la

malaysia vs taiwan

ref gilo penalti, aysik bg penalti je, bengang gua tngok.
ok,94 minit untuk malaysia,
klanakstudybye!

countdown

ore lain merdeka blako doh, duk sedak cuti doh loni, ambo baru nk start exam adik kakok weh,

lg 9 hari nk exam, ado jugok hok start isnin ni, semoga berjaya kwn2
owh,terkerencek luar la plok,
tidur dulu belako,
Slmt mlm,good nicht,gute nacht,bonne nuit,oyasumi,jal ja..
6 bahaso doh tu,kot arab xtau ore wish gano klu malam shj tau,klu slmt mlm tu,ermmmmmm nok tmbh so lg,bhs indonesia
selamat malam pak/bu'
betul ke dok xtahu.haha

yes

summer sale summer sale, baju2 summer ni mmg sesuai pakai kt malaysia,
ohmygod,dh lama xmembeli belah, last time kt regensburg,almost one year already.
Muenster,tnggu gua,lps exam gua smpai sana.