Posts

Showing posts from March, 2012

Zaman muda2

Image
Gmbr lama,masa belajar di klang,selangor.
Sbnrnya ustaz yg upload gmbr ni,
Member2 komen tny betul ke ni aku.
Bukan xnak komen,tp gua segan dgn ustaz lah tu.haha

Kfc

Biasalah,bila balik mesti adik2 sruh belanja kfc.
Klu x suruh belanja pun,mmg aku akan belanja jgak.
Im a brother after all.

Nk dijadikan cerita,aku dan mama pergi la ke kfc kubang kerian.
Nk beli satu bucket besar tu.
Adik beradik ramai,klu xckup gaduh plak nnt.

Mama ni,dia mkn isi ayam atau bahagian dada je.sbb bnyk isi.
Klu peha ayam mmg xmkn.
Senang cite satu keluarga la ikut mcm tu.

Kitorg masuk kfc tu,pergi ke kaunter,untuk order.
Bgtau yg ktorg xnak peha ayam bnyk sngt.
Lps tu terus balik rumah.

Smpai rumah je,mama check bucket tu.ada 7 peha ayam.mama pun marah2 kt org td.dh pesan xnak bnyk peha ayam,bg bnyk jugak.
Tu la,masa aku(mama) bgtau,mata dia duk tngok farhan.gelenya!
Marah betul mama.

Aku sbnrnya xperasan pun perempuan kt kaunter tu usha aku.

Ttbe terasa 'panas' jugak aku ni.

cikgu ganti

mengajar ni serius susah.
pernah satu hari,mama xberapa sihat,
dan xde ckgu lain yg nak ganti.
ttbe mama sruh aku tlg mngajar.

aku takut syok sendiri je nnt,budak2 xfhm apa yg diajar.
tp alhamdullilah,diorg pun semua angguk je.
sbnrnya aku pun angguk kepala juga wlaupun xfaham.

Peti ais dan iphone

Disebabkn duduk di negara kafir ni,
Aku mmg elak berkongsi peti ais yg sama.
Sama ada goreng telur atau beli ayam dan trus masak.xperlu simpan di dalam peti ais nnt.

Mama amat strict bab ni.tiap kali call mama,dia akan tny,dh beli belum peti ais?

Henset beribu ribu tp nk beli peti ais sebuah pun xboleh.
Esok trus beli bila kena ayt mcm ni.haha
Nasihat adik beradik ni 10 kali ganda susah drpd nasihat kawan atau org asing.

Abang yg tidak berguna itu mungkin sesuai untuk diriku.

Enschede

Image
Mana nk dpt buah anggur 1 euro,
Strawberi 2 euro,mangga 2 euro.
Suata perkara yg mustahil di jerman.syurga makanan,Enschede belanda.

Kwn2 ramai yg teringin nk bljr di sini.katanya best sbb cuaca,cantik,ada salji.erm,klu dh nk melancong mmg europe destinasi yg plg bgus la.tp sbb dtg untuk bljr,mmg xdpt bygkn.

Kwn2 juga selalu ingt student oversea ni kaya.bila aku kluar jln2 je,minta buah tgn dan lain2.come on,aku ada 8 adik beradik lg.yg bongsu pun bru tiga tahun.menyampah betul klu member mcm ni.adakah kita ni berkawan sbb ko expect sesuatu drpd mmber?

Klu member baik aku xkisah,ni bila dh fly ke sini bru nk tgur2 di facebook.klu aku lahir dr keluarga yg berada xpe la aku spend bnyk2.

Maaf,terEMO sedikit.sbb aku dh xthn.apa diorg ingt elaun aku rm10000 sebulan?go to hill!!