Posts

Showing posts from August, 2013

Hospital

Pagi ini si adik bongsu operate,
Buang tongsil. Yg sebelum ni adik yg kedua akhir. Kakak send gambar melalui iMessage, Aku yg tgh kerja terus sebak. Sedih betul tengok gmbr adik dalam wad.
Pernah sekali, Pkul 3 pagi,si adik bongsu tetiba sukar bernafas, Mama punya panik, sampai aku yang tidur dlm bilik terjaga. Pkul 3 pagi juga pergi klinik kesihatan bachok. Pergi ketuk rumah nurse ke doktor ke siapa entah. Lps tu akak ni bgtau, Kena bawa adik ke hospital kb secepat mungkin. Mata mama pun dah nampak berair dah. Tapi dekat 15minit jugak menunggu driver ambulance ni. Orang melayu. Xkan kau expect melayu tepati masa?
Adik kena stay dalam wad untuk beberapa hari. Masa pergi ke hospital kb mmg xbawa baju. Pkul 4pagi isi minyak kereta di bukit marak, Nasib baik ada lg stesen yang buka. Sbb nak pergi hantar barang2 mama n adik. Pagi lepas hantar adik ke sekolah, Terus gerak ke kb. Mcm tulah rutin harian masa tu.
Sebab tu aku benci dua perkara. Satu lelaki yang tidak bertanggungjawab. Kedua …

Adik

Image
Esok 22 ogos.operation buang tonsil. Adik ni mmg selalu demam, Makan pun xbnyk. Harapnya lepas operate ni, boleh mkn dgn selesa dan banyak.
Semoga selamat semuanya. Ongoh's prayers are always with you Dik! Allah,aku ingin pulang! 


Piramid di Bottrop,Jerman

Image
Bottrop ni terletak di dalam negeri NRW,
Nrw tu singkatan untuk Nordrhein-Westfalia,
Perjalanan ke Bottrop mengambil masa sejam dari Bochum,
tambah lagi 30 minit nak naik bukit,
Piramid ni betul-betul atas bukit.
dari jauh pun dah nampak bendalah ni.
memang best,view from the top tu,pergghhhhh
Subhanallah,mmg cantik
tapi aku mampu ke tingkat kedua je,
sbb takut akan ketinggian.
dgn tangga tu bergoyang lagi bila angin bertiup.







hajat

rasanya mungkin hajat di hati terpakasa aku lupakan.
tidak mengapa.
ada rezeki,di malaysia pun boleh sambung.
dahulukan apa yg lebih penting.


Baik

Dipendekkan cerita,Bukan xsuka, Tp bukan ke perempuan yg baik, untuk laki yang baik?  Sbb tu aku selalu keep distance. Ramai lagi laki hok bagus/alim/juruh. Ambo cap ayam jah. Cuma jgn bertemu dgn ustaz facebook, mahupun pak lebai sudahlah.
Idil

Life

People come and go,Sadly, Things change, People leave, and life must go on. Thanks for everything.
Idil

Arman

Aku suka betul cerita yg ada si Beto ni,Cerita simple habis, Tapi menusuk kalbu dan ada maksud yg tersendiri.
Aku boleh faham apa yang dialami oleh si Arman ni, Jadi abang/anak sulung, It's not easy. Seriously

Kahwin

Topik hangat.Aku pun agak bosan sbnrnya. Memandangkan kakak dah kahwin, Org mula tny bila aku punya majlis.
Ada dua sebab utama, Sbb knp aku mungkin kahwin lmbt. Sbb pertama seperti sedia maklum, Mama mmg against kahwin awal. Mmg xboleh langsung buka topik kahwin, Talk about marriage or u 'die' literally
Sbb kedua, Phobia. Mungkin sbb aku hidup pd persekitaran yg mana, Persekitaraan tu somehow, Membuatkan aku tkut akan perkahwinan. Knp kahwin klu bercerai kemudian?  Klu yg siap buat loan lg masa nk kahwin? Xke makan pasir lps cerai?  Hutang bersepah,bini xterlepas. Ke aku bnyk sngt tgok cerita mlayu ni? 
Atau mungkin tgh high?  I love amsterdam