Posts

Showing posts from April, 2012

Spring 2012

Image
Tulip mmg cantik.
Xtahu knp aku suka akan tulip.
Normal la kot,sbb manusia mmg suka akan kecantikan.

lembut

"Farhan main bola?mama x cayo mano"
"mu reti main bola ke ngoh?"
"ye ke dok mu main bola ni?,napok lembik supo sotong"
"xcayo aku mu main bola"

ayat pertama daripada mama
ayat kedua daripada kakak
ayat ketiga daripada kawan 1
ayat keempat daripada kawan 2

ape aku ni daripada luaran nampak lembik mcm sotong ke apa?
tp apapun sotong tu masak tomyam pun sedap!

sem tiga

alhamdulillah,ptg td result AC2 dan bwl keluar,
x expect result terbaik sbb subjek susah.
apapun,syukur.sem tiga tamat secara rasmi.

Hoemsick

Image
serius,rindu gila kt adik2 yg sedang membesar ni.
                                 call selalu,tp rindu tu tetap ada.

Penipu

ebay,lelong.my dan juga mudah
tempat jual-beli secara online,
mmg aku x nafikan,
jual beli secara online ni mmg best,
ko just duduk depan laptop,
tekan2 mana yg patut,
lps tu settled!
tnggu je barang yg dibeli td sampai.

masalahnya sekarang(only in Malaysia),
ada 'penjual2' di laman web ni,
kerjanya menipu je.
member aku pernah ditipu,
beli ape benda ntah,
aku dh lupa.

dh berminggu minggu beli,
member aku dh siap byr dh pun,
tp barang xsmpai2.
sape x bengang.
bila call,ckp barang tu dh dihantar,
bila call lg,ckp dia(seller) sibuk.

aku dh beli bnyk brg secara online di jerman ni,
in fact barang tu bukan dr jerman je,
ada dari itali,spain,ireland,Uk,austria dan switzerland,
xpernah sekali pun barang xsampai,
atau barang tu mmg dh rosak teruk.
xpernah sekali pun okay.see the difference.

what the fish.aku benci typical melayu ni,well in this case,
typical malaysian maybe.


Nak balik rumah

Bila xsihat mcm ni,perasaan nk balik kelate lg kuat.
Ttbe homesick gila.
Bru april,lg 3 bulan nk masuk julai.
Lambatnya..

Dugaan

Demam,sakit tekak.
Esok ada lab.
Ya-Allah,sembuhknlh aku.

Impianku

Image
Andai kata aku diberi duit sejuta,                 perkara pertama aku akan buat,                 improve sistem pengangkutan awam di bachok.                 bachok itu agak luas,                 jadi sebagai permulaan,aku mungkin improve sedikit demi sedikit,                 gambar di atas ialah contoh laluan bas.                 segi empat tepat tu ialah hentian2 bas.                 Bas ini beroperasi setiap hari,                 mgkin sejam sekali atau dua kali dalam sejam.                 bergantung kepada keadaan.                 pada waktu puncak,seperti pukul 1,2 ptg,                 bas akan beroperasi dgn lebih kerap.                 dan mempunyai jadual perjalanan yg tetap.                 tiada istilah "6 pagi melayu"
               masalah terbesar akan aku alami sekiranya pelan ini direalisasikan,                ialah pemikiran masyarakat sekarang,                "malas r naik bas".."leceh r naik bas,baik pergi dgn kereta"  …

Kulit babi

Duk negara org kapiaq,hati2 klu ni beli brg yg diperbuat drpd kulit.
Tiga hari lepas aku beli casing iphone,
Smlm brg tu smpai(sbb beli online)
Excited buka smpul surat,buka plastik,
10 minit lepas tu baru perasan,ni kulit بابي.
Bengang betul gua!

Babi punya babi.bukan mencarut.
Mksud ayat di atas,babi itu babi.
Bleh jadi babi ada babi.

Privacy

Sekarang aku dh tiada sebab untuk guna facebook,
Xde privacy,mesti ada je org menyibuk hal peribadi aku.
Selamat tinggal facebook.
Mgkin deactivate je,mgkin juga delete untuk kali kedua.
Aku mmg xsuka org campur tgb urusan peribadi aku.
Go to hell you asshole

Berkumpul

Image
Seronok jumpa member,gosip sikit,mengumpat.kah3.
Salah,org laki xmengumpat pun.
Kitorg lepak sama2,cerita perkembangan hidup masing2.

Gmbr: di depan university of zurich