Posts

Showing posts from November, 2012

subjektif

orang selalu cakap,cantik itu subjektif,
ya,mmg statement itu betul.
sbb semua yg cantik bg aku,tidak semestinya cantik bg orang lain.
apa yg aku faham mcm tu lah.

tapi xramai org cakap,atau perasaan ada satu lg statement,
yg kentut itu objektif.
maksudnya kentut tu semua sama je.
semua busuk! pui!

post ini bukan nak ulas pasal kentut ke apa,
sama juga dengan kebaikan,
kebaikan tu pun subjektif.
x semestinya org yg selalu mengarut,tidak serius tu jahat.
ye dak? *angguk kepala laju-laju*

22

terima kasih kepada yg wish, sama ada melalui facebook,twitter,sms dan lain2

tahun ini rasanya tahun paling bnyk dapat hadiah la, ada yg bg gambar,lukisan tangan pulak tu
ada yg bagi video,agak menarik. boleh tahan kreatif dan berbakat.
malaysia pun menang lawan laos. aku syak itu rajagopal bagi hadiah hari lahir aku la tu, kecewa laos main xseperti masa lawan indonesia.
ada juga yg nak pos kek,sekret resepi gitu.kua3 kalau bab kek ni,mmg xtipu, baru sekali makan kek secret recipe tu, itu pun masa boy@dzafir celebrate birthday dia.
apapun,kek keladi lagi legend la, sedap dan murah :P
selamat tinggal 21, selamat berkenalan(g) 22









Selamat hari lahir

Happy birthday to my beloved n the only sister.

Semoga bakal jadi isteri yg solehah tahun hdpn.

bisnes meng

Image
ini gambar yg diambil untuk Internship nnt,
xdapat tempat lagi xtau la,
gmbr dah mahal dah,

ada gaya bisnes meng?kah3

Rambut

Image
Dah lama x berambut pendek mcm ni,
Last time rsnya masa bljr di gmi.
Segan betul,
Sbb nmpk kelakar bila rambut pendek.

Padan la xde org suka aku dulu.kah3

Malaysian Gay Community

ya,betul.
apa yg korg baca tu betul,

td buat pembersihan facebook,
unfriend sape2 yg tidak kenal,
atau yg jenis taksub politik,

lepas tu tngok pages yg telah aku like,
tetiba ada satu page 'malaysian gay community'

hairan betul,
bila masa aku like page ni,
serius smpai sekarang aku pikir,

serius aku xpernah like page macam ni,
page yg lucah2,
apatah lagi yang gay.

seminggu lepas ada sorg mamat ni add fb aku,
xde mutual friends,
bila aku tgok friends dia kt fb,
semua friend dia guna prof picture yg agak lucah,

aku syak dia ni dari community atas ni,
walaupun aku dah 5 kali reject friend request dia,
serius,ini lagi seram daripada hantu mak lampir.

Budu

bila sebut Kelantan je,
'budu' akan keluar drpd mulut org luar

sbnrnya bukan semua yg suka budu,
dalam keluarga aku pun,
lelaki yg besar,
idil farhan,idil ikhwan dan idil ariff,
semua xmakan& xsuka budu.

org ckp bila xmakan budu,
bukan ore kelate asli.

habistu klu org india xmakan capati?
dia bukan org india?

dan satu lagi,org slh fhm,
xmakan budu xbermaksud aku lupa asal usul,
bukan nak jadi org bandar,
apatah lagi nk jadi org amareka.

salah satu sebab-- bau budu.pehhhh

Hindustan

Tetiba rindu nk tgok cerita hindustan dgn mama,
Salman khan,shah rukh khan,
Semua tu kenal n minat sebab mama lah.

Tp yg xtahan, mama tgok cerita penuh emosi,
Bila part sedih nangis,
Bila scene org jahat,ha,xpyh cerita la,
Punyalah geram&marah semua ada.

Mama xsuka cite jepun dan korea,
'Baik download cite hindustan ko mama,drpd cite korea'-- ayat mama.

Sebenarnya rindu mama.

Tekanan

Ini sesi luah perasaang,

serius stress gila sekarang,
bukan sbb belajar,atau subjek susah,

lebih kepada fikir psl Intern ni,
syarikat mana nk apply,
macam mana nk apply,
senior pun xde.

pening wehhhhhhhhh

Supermen(g)

gua rs jadi superman ni cool juga,
tp superman yg moden la,
bukan superman dulu2 tu,

sbb apa gua rs dia cool?
gua xpernah lg tgok superman demam,

tp bila fikir,sailormoon pun sama.
diorang ni mmg xpernah demam ke apa?

gua syak ni semua angkara illuminati
mohon semua berhati hati.

Illuminati

Bila lauk bnyk,
Setiap sejam yg berlalu,
Mesti rasa lapar tu datang balik.

Bila lauk xde,hanya ada pisang dan roti
Rasa kenyang pula.
Apa kejadah ini semua?

Aku syak ni mesti agenda illuminati.
Freemason mula bertindak.pui!

Sebelum tidur,mcm biasalah,
Aku nk berpantun dua kerat.

'Candi borobudur,
Jom tidur.'

Sekian.

Fesyen(g) muslimah

Gua bukan lah org yg follow fesyen ni,
Tp sejak duamenjak ni,gua perasan,
Ramai dah menyalahgunakan istilah ni

Fesyen muslimah sebagai contoh.
tudung punya la gempak,
Belit situ belit sini,
Gua harap dia xsembelit la.

Gua xkesah lu nk belit ke sembelit ke,
Tp tudung tu labuhkan la cik kak,
Fesyen muslimah,tp tudung singkat.
Seluar masih ketat bagai.

Perkataan muslimah tu somehow xkena,
Bukan nak kata gua bagus,
Ni cuma pendapat gua.

Yang benar,
Gua musang

kapal terbang

baru shj beli tiket kpl terbang ke Kuala Lumpur,
adik punya excited mmg xleh nk describe,
iye lah,dr dulu lg bgtau nk naik kpl terbang.

perasaan bila adik2 ni seronok mmg xleh diungkap dgn kata2,
dah lama diorg xmakan angin,
asyik ke kota bharu,kubang kerian je

next plan nk bawa diorg ke negara yg ada 4 musim,
kakak pun dah excited bila dgr plan,
bersemangat dia nk buat passport.

yosh! jom simpan duit dr skrg.
supaya next plan comes true!