Posts

Showing posts from 2008

Ich bin frei jetzt..

..Sj nk share something about germany ni..ak tertarik ngan satu gmbr time ktorng blaja bhs jerman ..lawa gile..so,ktorg tny la herr(sir),die ni mmg pure german..was ist das?..what's that?..haha..die bgtau la yg gmbr tu actually moschee(mosque)..satu kelas xcaye..sbb kt germany xde sorg pom concern tntg agama ni..sir ktorg prnh bgtau,agama ni ibarat mcm wrna bju je,bleh pilih2..no wonder la,sbb germany bkn negara islam..huhu..but who knows it will be later..haha..

Result test bhs dh kluar..peh,nervous gle time tu.. i kept on praying n hoping for the best..haha.
thank god mine is quite o.k..hepi gle..bkn sng...haha..mane ad blaja yg sng(my friend from egypt indeed told me this)...die bdk medic.tp bkn bdk kolej islam ye..huhu.die slalu gak call ak..tp ad skali,time ktorng borak n sembang(sesuatu yg berfaedah..haha.),ak dgr azan asar(kt mesir),lbh krg pukul 9 mlm malaysia..nak menangis ak..(ni korng kena dgr dlu la ye)..ada something special bg ak azan mesir ni..rmai2 bdk kisas p mesir,…

SORI..MY LIFE NOW IS GETTING BUSY..

Slm..sorry sbb dh lama x buka blog..actually kt gmi ni xde kmudahan wifi ag..bangunan bsr2 tp xde wifi..sedih gle..so cC plak jauh,xde transport ,membazir dduit mara jep..haha.that's why klu boleh ak xnak p cC..haha..one more thing,skrg ni mmg busy gle..final exam dah dekat..satu exam bahasa satu ag a level..i dread the most,,german examination..exam ni mmmg susah,especially hearing skills..peh,tension gle nk dgr bhs german ni..haha.my mum said,biasalah bljr bhs baru,mmg susah..a level pom sama..b'beza gle dgn spm.soalan2 spm trick x bnyk,tp soalan a level mmg tricky n tough..first time in my life,ak x dpt even 1 mrkh untk satu soalan bsr test kimia..tp soalan2 lain cover mrkh yg hlg tu..haha..nsb baik..fizik pom sama..mmg advanced gle..xleh nk imagine mcm mane formulae n konsep ni boleh wujud..haha..sbr jep..so,i've to be prepared for that..lastly,,once again sorry!..nnt klu ada masa ak buat la post bru..haha.sLm

Almost 8 months..

Assalamualaikum..
Alhamdullilah, at last dpt jugak ak buat satu ag post.Nak kata ak busy pom x de la busy sngt, ttpi due to several problemS,susah cket ak nak buat post baru.So,sbnrnya ramai jugak outsiders tanya.."Apsal gune word 'plasma' untuk blog ko?'..Actually, ak ada terbaca nota kimia adik ak yg skrg ni bljr kat M.R.S.M Pengkalan Chepa.Nota tu agak menarik dan advanced.ak ada terbaca satu ruangan tntg 'matter'.To my knowledge,matter ada 3 jep(solid,liqiud und gas).Lps baca nota tu,ak set in mind yg matter ni ada 5 sbnrnya iaitu Bose-Einstein Composate,Solid.Liqiud,Gas und Plasma.Satu fakta yg menarik tntg plasma ialah struktur dan komposisinya.Plasma ni lbh kurang mcm gas,but it's very difficult and hard to be produced as it only exists when gas is heated at a absolutely high temperature.Banyak ag fakta yg mmg x pernah jmpe.Pernah dgr nama tokoh 'Democratus' ?..hehe..Democratus ni antara org t'awl yg jmpe atom,tp nama John Dalton ag popu…

Cinta pelajar sains

A: Kasihku, ketumpatan cintaku padamu adalah jisim hatiku dibahagi isipadu jantungku. Masihkah kau tidak membuat sebarang tanggapan atau kesimpulan dari hasil ujikajiku padamu?

B: Aku tak percaya padamu kerana kau ada kekasih baru untuk menjalankan proses tindak balas penukargantian seperti dalam kimia organik ke atas diriku.

A : Kau jangan menyalah ertikan kecerunan garis lurus y=mx+c hatiku ini kerana daku dan dia masih lagi unsur dan bukannya sebatian homogenos ataupun heterogenos.

B: Tapi aku berasa seperti kasihmu berkadar songsang 1/X dgn kesetiaan yang aku berikan. Isipadu cintaku tetap tak berubah walaupun pada tekanan maksima dan suhu minimum.

A: Tapi cinta dan kasih sayangku padamu adalah pemalar.

B: Aku masih belum mengerti lagi kerana penyelesaian yang berikan belum lagi sahih dan diiktiraf I.U.P.A.C.

A: Tapi aku menggunakan prinsip Newton ketiga, tindak balas cintaku bersamaan dengan cinta yang kau berikan.

B: Kau jangan berbohong. Aku tahu yang kau ini adalah ‘ran…

52database

Salam, kepada sahabat2 yang belum mengisi database, atau ingin mengupdate data yang dimasukkan, sila berbuat demikian dgn segera...

Loading...

Topic 1 - Whole Number

REFRESH OUR STANDARD MATHEMATICS (TOPIC - WHOLE NUMBER)!!

1. I need 2 tell u something, read number 5
2. Are u in a rush? read number 8
3. Are u curious? read number 9
4. Look its the following....u betta read number 15
5. I havent got the guts....just read number 17
6. I would like to tell u..but u should read number 16
7. I'll tell u...but first read number 2
8. Its very simple...just read number 4
9. Dont get nervous..its simple..jus read number 18
10. Not yet...but read number 19
11. Are u gettin tired? relax...just read number 13
12. Like i was sayin....read number 3
13. You're nearly there....read number 20
14. Just dropped by 2 say KEEP ON VISITING??!!
15. Ur getting nervous..just read number 6
16. U still dont get it? just read number 12
17. Oh! im embarassed....read number 7
18. I dunno if u'll understand...just read number 10
19. Read number 11...slowly...and u'll find out
20. Now im'a tell u....read number 14...really quietly ok