Posts

Showing posts from January, 2011

Facebook

sejak xde benda ni,mcm2 perkembangan kawan2 yg aku xtahu, bnda dh sebulan berlaku,tp aku baru je smlm tahu, rs mcm katak bwh tempurung la plak, ko xrase lonely ke?ko dh la xde facebook, duk jauh drpd org lain,ada seorng kwn tny aku, aku skadar senyum,dh xtau nk ckp apa, xde la lonely gila,instead of facebooking,aku masih lg ada blog, tngok la 'nnt',mgkin aku buat balik account facebook,
p/s:kepada yg fhm 'nnt' tu,sila jaga rahsia kita berdua. aku sedang menunggu masa yg sesuai untuk bgtau semua org.

saya suka IDIL FARHAN sbb dia hensem

Image
elo2... testing2 1, 2, 3...... saye seorg hacker...*angkat diri sket..yeah! ok2,lupekan jap... hah!!!....sape rase tajuk d atas adalah perkataan yg korunk penah sebut.... angkat tgn!!!!!~ ok2, kebnyak kan yg aku nmpk,adalah sume mengangkat...KAKI! hahahhahaha
weh, hensem pew idil farhan nie..ops,sile muntah cube perhatikan, badan nyew yg tegap...

suke nak jadik patrick si tapak sulaiman....n its PINK! eeeuuuuuuuuuwwwwwwww*

n korunk rajin x tengok die nie senyum???? jarang kan??kan??kan?? nk taw sbb ape??? kerana apabila die senyum, kemungkinan besar, sume org yg melihat nya akan pengsan kerana terlalu terkezut melihat die menjadi jeng jeng jeng.........
bah!!!!~ hahahahahhahhhahhaahahahhahaha
ok2,ckup laaa kekejaman aku d cni...harap2 sume org akan realize bahawasanya, idil farhan nie seorang yg koya n poyoks glew....ngeh2.. tapi, seburuk mane pon @ se-x-sedap mane pon die.....die ttap kawan aku*sile jgn touching lbeh...blluuueeekkkkk~ tetbe rase besh dok buli org kat "rumah" die sndri...…

Hancur

harapan nk balik malaysia cuti winter ni,skdr harapan. cuti mmg dh lama,so klu nk balik pun mmg berbaloi, tp sygnya tngh2 cuti tu la ada praktikal kimia, 16 march 2011,bermulanya praktikal untuk sem depan, pdhl sem depan start bulan 4. haish,nasib2..
p/s-kepada kawan2 di bayern,selamat bercuti korg dh nk cuti @ ada yg balik malaysia, aku baru nk start exam..adeh,pahit2

Westlife

dulu tiap2 hari dgr lagu westlife, masa tu drjh 5 klu xsilap, album westlife semua aku beli,tp yg cetak rompak je, haha,nk beli yg ori,duit xde la plak,
masa darjah 6,semua dh layan linkin park, aku sorg je yg dgr westlife, semua dh mula nk check2 rock2, tp skrg,bila nk letak lagu2 westlife dlm mp3 dh segan, biasanya senior mmg kutuk habes la, pernah sekali kantoi dgr lagu westlife, "oh my god,biar betul ko ni idil,dgr lagu westlife"--senior A deymn,aku dgr je semua lagu yg best..
p/s--cant believe that i'm the fool again

malas nk pikir tajuk

"we have dispatched your order and the followings items are on their way to you"
xsbr nk bertemu wallet baru terima kasih kepada Topman.com

welcome to germany

akhirnya ada geng kisas di negara ni, lega,at least bleh gak gather nnt,wlaupun dua org, ok what,dr seorg diri je kt sini, glad to know about that, tau la ramai study kt mesir, tiap2 hari kot bleh gather, situasi kita xsama, aku kena terima kenyataan tu.huh!

xde tajuk

ptg td dgr ada org dgr loceng, pergi buka pintu,tngok tuan rumah yg tkn loceng tu, katanya nk jumpa semua penyewa rumah dia tu, peh,berita buruk buat gua, memandangkn aku menumpang shj rumah ni, ruang tamu rumah tu=bilik aku agak besar,tp privacy zero. anytime org bleh kluar masuk bilik ko. what else do u expect,dh nama lg menumpang penat gua mengemas bilik,nk bg bersih, well,bilik org bujang,imagine sndri la, xpernah aku spend masa begitu lama untuk mengemas, aku sndri pun xpcaya ni,,,*ehem2*

Nk pengsan

Image
can u guys read it? maybe i should write it out for u.. Kehenseman IDIL tiada bandingan..hahahahaha p/s: susah betul jd hensem mcm ni.

March 9th

In the middle of this drifting season
I suddenly feel the length of the days
In the midst of these quickly-passing days
You and I dream away

With my feelings on the March wind
The cherry blossom buds continue on into spring

The overflowing drops of light
One by one warm the morning
Beside you, I'm a little embarrassed
After a huge yawn

I'm standing at the door to a new world
What I've realized is that I'm not alone

If I close my eyes
You're behind my eyelids
How strong has that made me?
I hope I'm the same for you

The dusty whirlwind
Tangled up the laundry, but
The white moon in the morning sky
Was so beautiful, I couldn't look away

There are things that don't go the way I planned
But if I look up to the sky, even they seem small

The blue sky is cold and clear
The fluffy clouds float by quietly
If I can share with you the joy
Of waiting for the flowers to bloom, I'll be happy

From now on, I want you to be quietly smiling beside me

If I close my eyes
You're behind my eyelid…

Vorpraktikum

Image
ni masa nk hntr hasil kerja ktorng, welding agak best,sbb tu cantik je aku pnya,,haha siap tlg welding untuk member skali.

tngh kikir besi tu beb, muka rilek je belaka,tp baju dh basah teruk..
tough dok?haha ni la benchwork,modul plg letih, tiap2 hari beli 100 plus lepas kelas, peh,mcm ahli sukan je



Vorpraktikum atau kerja2 teknikal, ni bnda wajib untuk semua pelajar A level di gmi, Welding,Turning,Milling,Benchwork,Grinding dan bnyk lg, bnda2 ni semua memerlukan tenaga yg luar biasa, terutamanya Benchwork tu, ama…

cikgu bukan mama

masa aku drjh 5 dulu,di sekolah kebangsaan kandis, 5-siddiq rsnya nama kelas tu..(betul ke cla?,aku xingt) ckgu matematik kelas itu,cikgu nor azizan @ my mum. sungguh hepi si emak ni dpt ajar anaknya, tp si anak ni rasa,tahun tu la plg malang, sbb si anak ni tahu,emak dia seorang ckgu yg garang,
so mcm biasa la,bila ada soalan xreti nk kira, aku pergi la jmpa ckgu matematik@mak aku sndri, aku tny..."ma,soale ni nk kiro lagu mano,ore kiro doh,xtubik jawape" si emak ni cepat2 jwb.."sapo ma?mama tu kt rumoh jah,bilo di sekolah pnggl ckgu" peh,malu beb time tu..lps tu trus blah,sbb segan gile..haha biasa pnggl mama,tp time tu kena pnggil ckgu.. lps kejadian tu,klu ada soalan,mmg aku tny kt rumah je..kah3
my mum ni mmg tekankn bab2 sifir ni, biasanya dia bg satu tempoh masa sruh budak2 hafal, lepas tu dia nk test. aku ni bab2 hafal sifir dulu,mmg xpernah hafal. tiap2 pagi aku tny mak aku,"ma,hari ni mama nk ngajar ke test sifir?" klu my mum jawab,,''mama nk soal sifir h…

Hani One litre of tears

Image
Crite ni lebih krg crite one litre of tears, watak pun lbh krg sama, still xleh beat the original one

gmbr---google images crite ni mmg terbaik la, baru episod tiga,gua dh nangis, mmg patut la tjuk dia satu liter, basically,crite xjiwang, lebih kepada sedih. kakak gua duk perli,, "ado ore tu duk nangis dlm bilik tngok cito jepun" malu gile,tp d…

341 g

first experiment,jwpn yg aku dpt 349 g of copper in 100 ml, ok,pergi hntr,salah.. buat kali kedua,dpt jwpn 343 g,still salah.. (yg dua atas tu aku buat pd hari malang yg ada ditulis di post sblum ni) kali ketiga buat,nilai makin jauh,309 g..well,yg ni mmg as expected,slh. kali keempat,still experiment yg sama,dpt jwpn 340 g,salah lg.. kali kelima,baru dpt 341 g,pergi hntr,kali ni betul.. mak aih,340 tu kn dh dekat ngan 341? aku akui,warna solution tu mmg cantik, tp dia punya experiment,mmg menyakitkan hati, xpe la,at least praktikal dh lepas, lega gila,sbb aku spent more than one week untuk bnda ni saja, sbb titration di jerman mmg agak pelik dr titration yg kt gmi..huh!

no more hair dryer

Image
xperlu susah2 bgun pagi nk keringkan rambut, harap2 mama saya akan hepi bila tngok rmbut mcm ni, ignore background untuk seketika,haha saya masih ada 6 bulan,sblum balik malaysia, sempat la pnjg lg skali rambut ni,huh
p/s--clanyah,rmbut gini ok ke?hehe

India

nk dijadikan cerita, masa nk g hntr lab report, ada sorng encik ni tny, kommen Sie aus Indien? (are U from India?)
peh,dlm hati ni,jauh gile kot aku ngan org india, mcm mana dia bleh kata dr india.. aku jwb,bukan,sy dr malaysia.. senyum2,tp dlm hati..peh,malaysia india,jauh kot..

old songs

Image
ever green, lagu fav my mum ni, masa kecik duk dgr lagu ni jah, klu hari sabtu dulu,mmg tiap2 minggu tngok, "panggung sabtu--2.00 ptg" cd hindustan ni mmg bersepah la kt rumah tu, hahahaha,

Cologne (edited)

Image
seluar hitam,baju sejuk warna biru,beg merah,mafla koko. gila warna warni,, konklusi---sy xreti fashion2 ni..huh..what the heck

anda juga mungkin meminati-------> medan öcehanku

Bad day

ye,hari ni mmg hari malang bg aku,pg2 pergi kelas dh kena tahan dgn polis, sbb basikal xde lampu n brek rosak, dh la polis garang nk mampos, aku mmg diam je,xleh jwb ape2, sbb dh mmg slh aku. ok,done pg punye cite.
ptg tu plak ada praktikal kimia, masuk je lab,pergi kt meja aku, ttbe mmber semeja tny, "ko kena tahan polis td kn?" peh,mmg bengong la mamat ni, satu meja kecoh,lepas tu gelak,
kitorg buat experiment yg sama, satu meja ada 6 org, keputusan praktikal hari ini, semua lepas,kecuali aku, dh xtau result salah,trus aku start buat dr awal lg skali, tngok2 salah jugak sakit hati dok?rs mcm nk sepak2 je ape yg ada dpn aku aaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrgggggghhhhhhh!!!!! kena repeat bnda yg sama lg la esok.

zizan-lagu ku untuk mu

Image

11

11 degree celcius, suhu hari ni.. best?mmg best la,ni suhu musim bunga, pdhl skrg ni musim sejuk lg, pokok pun still botak,haha nikmatnya cuaca hari ini, alhamdulillah, klu lah ramai student malaysia kt Münster ni, mmg confirm main bola. dgn matahari yg kali ni betul2,bukan "palsu". salji mula cair,entropy universe dh besar drpd kosong. dh jumpa tiket balik winter,550 euro..murah. mama kata balik la,klu nk balik.. insya-ALLAH,klu xde mslh,bleh la jumpa lembu2 di kampung,

petua nk jd gemuk

mkn,lepas tu trus tido, jgn bnyk bersenam, nnt x effective, tido je, dlm setahun bleh bertmbh 5 kg, kire ok la..
tips drpd kanak2 gemuk---Syafiqah maon

ayam masak kurma

Image
latest masakan,ayam masak kurma, sedap gila,haha,bkn puji diri sndri ye. tomyam paprik percik sup ayam masak lemak(cili) kari, masak tomato, masak kurma, ayam black pepper
well,girls outside there,ada bran ke nk compete ni? sy ni lelaki tau..hahahaha
-dont trust girls-

marijuana

Image
come on,give it a try, u'll like it, -tauke kedai weed,enschede,Belanda.
bila rumah dh dekat dgn belanda, terpaksa trima hakikat, org2 kt sini ramai dh hisap bnda ni, stakat ni dh dua tiga kali kluar masuk kedai weed ni, dh mcm2 ragam manusia gua tngok,huh!!
no thanks,maybe later, i dont even bring my money now jwb gua dgn selamba.. dgr cite weed xmcm rokok,weed xde side effect(s), lgpun biasanya org pmpuan xsuka rokok je, xde plak dgr xsuka weed..haha ye,maybe later..

tiket

kenapa ttbe ramai aje bdak2 batch aku yg nk balik winter ni,ijat,marco,alan,wani,pojan,amir,zahir,chong,zikri,jacob.. bila tahu je ramai nk balik ni, usha tiket online jap, mak aih,dh xjumpe tiket 500 euro lebih..argh,ruginya pling murah 650 euro.. klu ada 500 euro,mmg dh kt malaysia bulan dua ni, ruginya xusha tiket awal2 lg, kn dh melepas.haish luangkan masa winter ni kt jerman la nmpknya..

Selamat tahun baru

kt sini bila new year,diorg jual mercun, masuk je 1 jan 2011,bising gile, nk maroh la,pak cik2 yg dh tua,esok lusa bleh mati, xsedar diri,masih main mercun, come on la pak cik,baik lepak rumah je, mcm sy ni,haish,bengang betul gua..
tahniah la malaysia,sbb menang. bleh la org2 di sana menikmati cuti hari jumaat tu, bleh la jd alasan nk call seseorang..hehe peace,no war..