cikgu bukan mama



masa aku drjh 5 dulu,di sekolah kebangsaan kandis,
5-siddiq rsnya nama kelas tu..(betul ke cla?,aku xingt)
ckgu matematik kelas itu,cikgu nor azizan @ my mum.
sungguh hepi si emak ni dpt ajar anaknya,
tp si anak ni rasa,tahun tu la plg malang,
sbb si anak ni tahu,emak dia seorang ckgu yg garang,

so mcm biasa la,bila ada soalan xreti nk kira,
aku pergi la jmpa ckgu matematik@mak aku sndri,
aku tny..."ma,soale ni nk kiro lagu mano,ore kiro doh,xtubik jawape"
si emak ni cepat2 jwb.."sapo ma?mama tu kt rumoh jah,bilo di sekolah pnggl ckgu"
peh,malu beb time tu..lps tu trus blah,sbb segan gile..haha
biasa pnggl mama,tp time tu kena pnggil ckgu..
lps kejadian tu,klu ada soalan,mmg aku tny kt rumah je..kah3

my mum ni mmg tekankn bab2 sifir ni,
biasanya dia bg satu tempoh masa sruh budak2 hafal,
lepas tu dia nk test.
aku ni bab2 hafal sifir dulu,mmg xpernah hafal.
tiap2 pagi aku tny mak aku,"ma,hari ni mama nk ngajar ke test sifir?"
klu my mum jawab,,''mama nk soal sifir hari ni",
time kelas matematik je aku trus hlgkn diri,
salah guna kuasa sbgai pengawas,,haha
buat2 sibuk jaga kelas lain yg xde cikgu,
masa rehat pergi r jumpa,
sbb nk makan sedap,makanan untuk ckgu kn semua sedap2..haha

mum,mama,emak,mak---xkisah la ye klu tcmpur aduk..hehe







Comments

owh~
ini tidak adil namanye!!!

nsb baek ma ak xpenoh ngaja ak even 1 skola pn. . .hahaha~
tp mama ak xgarang sebab dye cegu kaunseling. . .heee~

btw, memg sume cegu maths garang ea??huhu~
-cik cla- said…
yolo2. 5 siddiq. lamo kakloh dok mikir namo kelas sakni. hehe

btw : thanks a lot to ur mum! sebab dia aku di sini. kalu dop. math pah mano tok tahu. terima kasih cikgu a.k.a mama idil.

p/s: kirim dop sale ko ckgu tu?
p/ss : kawan2. idil dulu tolol. penjahat antarabangsa.
najihah iman said…
samo la kito...tp maso darjah 4..
mom jd teacher..chegu class plok..
meme x kecep la dlm classs :D
Juliana said…
hahaha...
paling lekat dalam minda bila time soal sifir.
best!
Idil Farhan said…
clanyah--xingt pah loni nk kim slm..haha
najihah iman--supo ah,jd pendiam meta.
juliana--sifir?terbaik..haha

Popular posts from this blog

Du

Teori relativiti Einstein