Posts

Showing posts from August, 2010

bila idil jd irdir

bnyk betul name aku, nama yg diberi cantik2, tp ada yg pnggil idir,kulop,irdil, pling xthn irdir.. sbb tu skrng ni introduce diri guna Farhan senang cite,, harap2 xde la kluar farah ,farhana ke.. haish,,,!!

bila sabtu pom ada kelas

semalam pergi Munich,temankan Ikhwan, die dtg dr jauh,semata-mata nk kenal jerman, selaku orng yg belajar di sini,kena la tlg, tmbh plak ikhwan ni bdk kelas aku ms form 5 dulu,
smpai regensburg,pkul 12 mlm, letih thp dewa, masuk bilik,mkn pisang dua biji(sahur) terus tidur,bila kes mcm ni,tidur yg ckup lg penting,
kelas start pkul 8 pg-pkul 4 ptg.. klu hari isnin,selasa,rabu ke aku xkisah, kt gmi smpai ada kelas mlm, tp klu weekend pom mcm tu,,terbaik...

penat

dua hari berbuka lmbt, smlm kena settle hal penting ngan husna, org penting 2010,haha hari ni xde orng masak ape2 untuk berbuka, last week aku yg masak untuk diorng, mnggu ni,aku dh bgtau aku xnak masak, off sekejap. bengang pom ada gak..
minta maaf la perut,bukan sengaja

paprik ayam

Image
still pening,samada kena letak serai ke x.. my mum kata kena letak,bc resepi kt internet,xde serai pom. last2 xletak serai tu, klu rs kureng sedap,next time kena letak serai la,

Bimbang

abg akmal(sagmal),bakal dr. tinggl setahun je lg, slps smbng dgn die, rs bimbang pom ada, ape yg die ckp tu mmg btul, duit bnyk,tp xde life. aku xsuka org yg xserius atau main2, klu aku pom bleh serius,knp anda xboleh!

Hey Monday

Image
mantap,smue lagu best gile. berbaloi beli album, plg suka lagu hangover,wondergirl,n mr pushover..

Masak lemak cili api,

Image
diorng ckp letak la cili bnyk sikit, dlm 15 biji ke,,bru btul2 cili api.. ah,sape nk makan pedas2.. ni percubaan pertama,klu ada ape2 yg kurang, sila bgtau ye,,amat dihargai..

Sup Ayam

Image
yg ni que pom xpndai nk buat, kire aku berjaya atasi Sifu Masakan aku..haha blom rasa lg,tp marco kata sedap. marco org sarawak,bkn ponteng puasa. ptg td pergi klinik dgn amir, amir kluar dgn muka tahan sakit,pgg ubat kt tngn, spatutnya giliran aku lepas amir kluar tu, tp xjadi,aku bgtau akak tu,next time sy dtg, dh la xsahur,abih la tenaga aku nnt,haha atau pom sbb amir kata SAKIT,fuh,takut btol..

Ayam Percik buatan saya n que

Image
que ni mmg pndai masak, aku suka masak dgn die,sbb bleh tmbhkn pengetahuan masakn aku, hari ni kitorng buat ayam percik, blum rasa lg,tp bau mmg sedap..nyum3. lg dua minit sblum berbuka,, minta diri dulu

1 Ramadhan

Prof Volpert marah2 dlm kelas,sbb ada org dtg lambat.. lewat 15 Minit je sbnrnya,tp sbb 5 orng yg dtg lmbt, aku la duduk kt seat depan sklai dlm kelas, so,masuk2 kelas Prof tny,knp lmbt? terlebih tido ke? aku skdr tunduk kpala je,xnak jawab.. hahaha,,gile segan..
pkul 4 ptg kena jumpa dr gigi.. dr ni agak peramah,kn bes klu dr gigi kt Malaysia mcm ni, peramah pom,klu aku xfaham die ckp apa,ssh jgak.. alhmdulillah,berjaya atasi ketakutan jmpa dr gigi. tp isnin ni kena jmpa die lg skali, ada dua gigi lg xselesai..(menyesal xjaga gigi elok2) tu je la,,2 jam lg sblom subuh.. nk bersahur jap..itadakimasu!

Prof Roland Hornung

sekiranya anda pernah bc post yg sblom ini, post yg bertajuk Farewell party, tertulis di situ,prof2 n orng genius math.. org genius math sbnrnya Prof Hornung ni la.. Prof ni ajar bdk2 Malaysia subjek Informatik, agak complicated n susah,, dlm kelas dh faham,tp bila test,mak aih..terbaik soalan die..
dlm kelas aku slalu dgr,die ckp alhamdulillah,assalamualaikum, dan baru2 ni member2 aku dgr die ckp "لا إله إلا الله".. siap ckp dlm jerman lg.."ohne Gott außer Allah" aku awl2 mmg xcaye,lepas tny bdk2 lain, diorng ckp,mmg diorng ada dgr pom Prof ckp mcm tu.. (kantoi xfokus dlm kelas,,idil2)
masa rehat aku jumpa kak Shida,senior kitorng di sini, die bgtau aku,"Prof Hornung slalu bg salam bile jumpa aku" then kak Shida bgtau lagi,Prof Hornung tu yahudi. terkejut kitorng dgr,, terkejut buka…
Image
ni bergambar bersama Tina,ckgu ktorng di sini.. agak baik hati n caring,, tp satu je,die hisap rokok..huh! wlaupom die sndri yg bgtau aku,jgn hsap rokok,xbek untuk kesihatan.. kire ok la tu KOT..

gambar2 Befreiungshalle

Image

Befreiungshalle dan perempuan rusia

Sbnrnya naik bas pkul 10 pg, driver dh sampai,mcm biasa la,sbb diorng mmg tepati masa, tepat pkul 9;58 pg,aku bru bgun..kah3.. well,klu dh weekend,buat ape nk bgun awl..haha (minta maaf mama disebabkn statement di atas) bgun,gosok gigi,trus pkai baju,siap2 n turun bwh.. ingtkn aku plg lmbt,rupanya ada lg,,bangga2..hua3. ktorng buat trip bersama 17 orng prmpuan rusia, diorng mmg cantik,,seksi tu xyah cite... tp SOMBONG gila, satu ag,suka sngt amik gmbr,jln sikit,amik gmbr.. ktorng budak malaysia ni,,tngok je la diorng amik gmbr tu.. dh la posing pelik2,huh!,,sabar je la.. trip ni mmg best,tmpt tu cantik gila,atas bukit.. dgn suhu 14 degree…

Kaki Kiri

xtau mcm mane,,ttbe kaki kiri sakit plak,, ingtkn dh sembuh,rupanya blum ag.. sedih2,,bola pnya psl la.. kena tackle brape kali td, tmbh plak ajim jatuh atas kaki aku, serius sakit.. mcm mane nk main bola nnt,,

yg ni untuk anda

Image
xpasti bunga ape,,xkesah la,,janji purple.. ni bunga dr coburg, tulip purple xdijumpai di coburg ni untuk anda yg suka bunga tulip n warna purple.. : )

Dari Regensburg ke Coburg

Image
klu tngok peta coburg ni agak jauh. lebih kurang 100km++.. naik train dr tmpt aku,dlm 3 jam je nk sampai.. 3 jam tu agak lama, 13 jam dr k.l ke kota bharu tu,,mmg xleh dilupakan, lama gile,kpale pening,sbb tidur lama sngt dlm train..




ni dlm train,,kosong sbb Coburg tu station plg hujung

ni di bandar Coburg,,x sebesar Regensburg..hehe
bila train dh kosong,tnggal geng2 aku je, jln2 dlm train,,syok juga,,

sbnrnya tu seat aku,,tp sbb xreti main poker, aku dihalau,duduk seat sorng2.. …