KISAS

pengalaman yg sentiasa segar,
tahun 2006,

daftar masuk lmbt seminggu,sbb kaki kiri sakit n masih lg berbalut,
sbnrnya best jugak dftr lmbt,sbb xperlu join orentasi,

secara jujurnya,nk tukar masuk smka tangok slps 3 bulan berada di kisas,
alasan utama,xfaham,blaja laju sngt,
subjek pling xfhm masa tu kimia,

second reason,xleh adapt dgn suasana yg terlalu islamic,
pengakuan ambo,sy mmg xwarak.
awal2 tu agak terkejut,wujud juga sekolah yg islamic mcm kisas ni.
lama kelamaan,sepatutnya semua sekolah perlu contohi kisas.
pergaulan laki n perempuan terkawal,

kelas add math slalu xpergi,
sbb kena pergi hospital cuci kaki,
bila ujian awal tahun,nsb baik dpt C,
ramai juga yg fail.fizik plak dpt 100 mrkh,
kimia pun 80 lebih,bila mama tngok result,terus kantoi alasan nk tukar sekolah.haha

arab dan bi mmg subjek yg aku xsuka.
biologi bukan sekadar xsuka,mmg benci terus.klu nk cite usaha untuk bio ni,mmg bnyk la.buku rujukan tu hmpir jd budu.tp bila exam je klu bukan C,D,,
tak prnh dpt B,A apatah lg.

belajar fizik bab 2,force and pressire klu xsilap,klu belajar dlm kelas mcm biasa xpe jugak,ni blajar dlm dewan kuliah,sebijik mcm belajar kt uni.
dgn ramai org,bising,xdpt seat best,mengantuk lg.

kluar2 dewan kuliah je,dua benda je aku tahu sepanjang bljr bab dua td.
pertama,formula kinetic energy dan potential energy.mmg kecewa gila masa tu.

hujung tahun tu ada selisih fhm dgn miss lini dan lin.

tak lupa juga taaruf di kisas,kena ingt nama,sekolah lama,asal dr mana untuk satu batch,lelaki je la,awal2 tu mcm pelik jgak,perlu ke hafal benda tu semua?
bila masuk gmi,baru sedar betapa pentingnya perkenalan tu,tak kenal maka x cinta org kata.
tp skrg,bila dgr,terbaca simpang renggam,teringt fahmi jamal,gong badak--akmal sabri dan lain2.

dan exam akhir tahun,cuti dan balik rumah.

Comments

macam tipu je kisah ni.ko kan STAR kisas.haha

Popular posts from this blog

Du

Teori relativiti Einstein