Spm


Dulu, Mac 2008 bknlah detik yg bahagia.
Tengok kawan yg dpt straight As,
rasa kecewa,sedih.
Sesetengah org tu aku x expect dia dpt semua A,
Paling teruk dihina member sendiri masa ambik result,
Member satu kelas.
"Asal ko dpt A1 dowh english GCE tu?"
aku rasa nak tumbuk je muka member yg chilaka ni.
Dalam hati aku bgtau,mamat ni xtahu adab berkawan ni.
Dah dpt straight A1 pun pertikaikan aku punya english.
Itu nasib baik aku xpertikai knp ko dpt semua A1?

Macam biasalah,sedih tu sedih.
Sembang dgn cikgu Mariah tu mata berair.
Somehow mcm xleh terima kenyataan.
Apapun,sedih tu kejap je.
Aku ingt balik pesanan cikgu Norhizan,
"Klu awak rs diri awak dlm kesusahan,
ingtlah masih ada org lain yg jauh lg susah hidupnya".

Jadi,klu dpt result elok tu,cubalah jaga hati member yg xberapa bernasib baik.
Aku percaya akan Karma.
Dan Spm pun bukan segalanya.

Lot of loves from Steinfurt

Comments

AMD said…
tu pon terbang jauh.huhu dgr cerita dr k.wan
Idil Farhan said…
haha.kak wan ni bnyok betul cerita.dgr boleh,tp jgn percaya kak wan tu.

Popular posts from this blog

Teori relativiti Einstein

Du