sikap

kali ni nak cerita serba sedikit tntg org jerman,
kalau nk dibandingkan org kita dgn org jerman,
bezanya ibarat langit dan bumi.
kalau bandingkan dgn pak arab dgn org jerman,
hanya Allah shj yg tahu bezanya.

1) jenis xmalu

masa semester pertama,
kelas fizik diadakan dlm dewan besar.
sbb prof yg sama ajar pelajar jurusan lain jugak.
jadi aku rs dlm dewan tu ada lebih kurang 200 pljr.
nak dijadikan cerita,masa tu aku terlalu mengantuk,
memang xfokus langsung prof tgh explain apa.
dan tetiba hampir semua org dlm dewan angkat tangan.
dgn gelabahnya,aku pun angkat tgn jugak.
mana tahu ada bnda penting ke.
lps tu prof tunding jari ke arah aku,
"ja Sie bitte"-- "ha kamu di sana"
Allah je tahu masa tu aku punya berdebar mcm mana.
mati-mati ingt prof pilih aku.
rupanya orang belakang.
lps tu org belakang aku bgun,then dia jawab soalan.
rupa-rupanya yg angkat tgn semua td tu berebut nk jawab soalan.
serius ini 100% betul,bukan tipu.
sambil berjalan plang ke rumah,aku still rs xmasuk akal.
serius xmasuk akal.
xkan la diorang td tu semua nk jawab soalan.
bila sampai rumah dan sembang dgn senior,
mmg betul,itulah diorang punya sikap.
sentiasa nak jawab soalan.
baguskan?
walaupun kadang2 aku pun tahu jwpn dia salah,
tp diorang mmg xmalu.salah ke betul,diorang bantai je.

bersambung..

Comments

ini series ak pon tekejut awal2 tu..
dorg xtaw jawapan pon dorg duk pusing ayat sana sini..

Popular posts from this blog

Drawing

Master thesis

The Flash