Blur


mcm biasa,bgun pg,pergi uni..
minggu orientasi xhabis2 lg,
ptg td masuk lab kimia,
ingtkn nk introduce bnda2 baru,i mean apparatus ke.
tp disuruh buat eksperimen,
atau lebih tepat,Titration..
hari ni aku alami apa yg biasa seorang senior pesan pd junior,
ya ALLAH,duk dlm lab kimia tu,
nk buat titration pun sangkut.
baca soalan xfaham,mak cik kt lab explain,lg aku xfaham.
tngok nama element,compound tu je yg aku tahu,
NaCl,HCl,benzoic acid,,
mcm xpernah blaja kimia plak rsnya.
aku baru je siap step 2,
org lain dh kemas meja,simpan brg2,dh nk balik..
aku bnci perasaan mcm ni.
down,mmg down,lg besar drpd down kuasa enam belas.

Comments

AxL VoGa said…
x prepare dlu ke? sian die..haha
Idil Farhan said…
kata orentasi che,
aku xexpect masuk lab buat eksperimen.lain la klu oyap2 awl2 lg..
mIra said…
laa..ingt gpo puting beliung gpo mari..haha..
mu ni gak eh..
kade2 tu kita xleyh nak mng saja..
duk ats sokmo..
kena gak kade2 kalah n duk dibwah..
baru kita tau perasaan org hok gitu..
nampak sgt mu xbesooo...
jadi biasa2kan lah diri anda yep!!
Idil Farhan said…
timing mu tgur aku xbetul la smale tu,hehe..aku bkn nk mng pun,aku nk wak siap titration jah.sek dio ni jenis hok xsuko tlg ore,mmg sajo wak cepat2 sbb nk balik jah,,sakit hati aku,,haha,,bknnya nk tlg.tq nasihat tu
mIra said…
hahha...ak oyk sbb ak tau..pekso pom ajim fail..hehe..taulh tim tu mu tgh mengganas..ak igt gpolhh mu ni..
sbb mu ke mn ajim gitu..kejut gak ak male..hua22...whatever it is..hidup mst diteruskan..!!
zT said…
agree gn mirah..
down kejap kdg2 membina jgk, that's the way utk remotivate diri kita balik. ore putih kato once u fall, fall forward~

(sori tibo2 menyibok..peace :])
Idil Farhan said…
mirah,bleh beat dr fadzilah kamsah mu ni..haha..beres2,mmg kena biasakn diri la awal2 ni,insya-ALLAH,nnt beso la..
zt---terima kasih,,xleh tulis bnyk2,nnt mirah baca..segan ah ngan mirah ni..kah3
i loikkeee mirah's advce~
tue la idil. . .
biasekn diri eh~

p/s:mirah~u r da best lah!!kenyet3~
Idil Farhan said…
wan--thanks,biasa la tu..asam garam kehidupan..keh3.
no komen la,die mmg power bab2 nasihat..sbb tu aku sokmo call..kah3
owhho~
no wonder. . .heee~

Popular posts from this blog

Master thesis

Drawing

The Flash