hafal

sbnrnya sem ni ada belajar satu subjek law,
subjek ni penuh dengan tulisan,
99% perkataan, 1% lagi nombor

serius aku xsuka hafal,
tapi untuk subjek law mcm ni,
terpaksa juga lah hafal mana yg perlu.
klu xhafal parah la untuk exam final nnt.

ingatkan x amik medic,xperlu dah hafal2 ni,
sbb tu la aku aktif sikit di twitter,
stress duk menghafal

ada tips untuk senang menghafal?
kongsi kongsi laaaaaaaaa



Comments

Hermin said…
saya kan mmg xsuka subjek yg kena menghafal nie...
tp dah wajib juga belajar xkan nak buat tak tahu....
kalau sy selalu bg faham baru ingat..mcm satu2 topik saya akan tanya balik soalan dkt diri sndri...baru boleh igt...tu cra sya...
Hermin said…
saya kan mmg xsuka subjek yg kena menghafal nie...
tp dah wajib juga belajar xkan nak buat tak tahu....
kalau sy selalu bg faham baru ingat..mcm satu2 topik saya akan tanya balik soalan dkt diri sndri...baru boleh igt...tu cra sya...
Idil Farhan said…
haaa,samalah.saya pun buat mcm tu untuk subjek yg kena hafal.tp selalunya hafal dulu,faham tu dtg kemudian.haha.

Popular posts from this blog

Teori relativiti Einstein

Du